
Η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος - Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης και η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της επετειακής έκθεσης «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ΄21: η πλωτή έκθεση» σας προσκαλούν σε εκδήλωση το Σάββατο 16 Ιουλίου και ώρα 20.00, στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών.
Η έκθεση εντάσσεται στις Επετειακές Δράσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Κεντρική ομιλήτρια Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας Νέου Ελληνισμού, ΕΚΠΑ Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Δημοτικές Αρχές και οι συνεργαζόμενοι φορείς.
Η έκθεση στο ιστιοφόρο εκπαιδευτικό σκάφος «Μάνια» θα είναι επισκέψιμη στις 16 και 17 Ιουλίου, 11.00-14.00 και 17.00-19.30.


Ελπίδα για το Δημογραφικό Σάββατο 18 Οκτωβρίου στις 13:15 Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Ο Δήµος Ηρωικής Νήσου Ψαρών σε συνεργασία µε τη HOPEgenesis και τη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούµενης Αναπαραγωγής του Ναυτικού Νοσοκοµείου Αθηνών (ΜΙΥΑ)
Είσαι 13-18 ετών και σου αρέσει η φωτογραφία; Πάρε μέρος στον διαγωνισμό και βγες νικητής! Η φωτογραφία σου μπορεί να γίνει βιντεοτέχνη! Εμπνεόμαστε από τη θάλασσα, μοιραζόμαστε την τέχνη! Το Ίδρυμα Αικατερίν
Ο Cine Καλησπερίτης ανοίγει πανιά για τα Ψαρά Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών και η Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες» ΑΜΚΕ σας προσκαλούν να απολαύσετε κινηματογραφικές προβολές δίπλα στο κύμα. Σάββατο 23 Αυγούστου 2025 Παραλία «Κατσούνη»