Τη χρηματοδότηση δύο νέων μελετών που θα συμβάλλουν στην ωρίμανση και στη μετέπειτα υλοποίηση δύο έργων μεγάλης σημασίας για τον τόπο μας εξασφάλισε ο δήμος μας, μέσα από το Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», ύψους 620.000 ευρώ.
Η έγκριση της χρηματοδότησης έρχεται σαν επακόλουθο της πρότασης που υποβλήθηκε στην πρόσκληση ΑΤ09, στον άξονα προτεραιότητας «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ» του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», με τίτλο: «ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ».
Συγκεκριμένα χρηματοδοτούνται οι κάτωθι αναφερόμενες μελέτες:
Οι παρεμβάσεις αυτές αναμένεται να βελτιώσουν την ποιότητας ζωής των δημοτών μας, αφενός καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης του νησιού μας για τα επόμενα χρόνια, μέσω της κατασκευής φράγματος στη θέση Βυκολιά και αφετέρου αναβαθμίζοντας αισθητικά και λειτουργικά το δίκτυο κοινόχρηστων χώρων, μέσω της ανάπλαση του οικισμού των Ψαρών.
«Η απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης των συγκεκριμένων μελετών επιβραβεύει τους κόπους και τις προσπάθειές μας, καθώς με σωστό προγραμματισμό και πολλή δουλειά καταφέραμε να καταθέσουμε εμπρόθεσμα τις αντίστοιχες ολοκληρωμένες προτάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος μας παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και τα πολύ μεγάλα εμπόδια που καλείται καθημερινά να ξεπερνάει έχει καταφέρει να εντάξει στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.446.431,52 ευρώ», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.
Σε μια εποχή που η νησιωτικότητα δοκιμάζεται και τα ακριτικά νησιά της πατρίδας μας έχουν ανάγκη στήριξης και έμπρακτης αλληλεγγύης, ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών έγινε αποδέκτης μιας σημαντικής δωρεάς. Η Δημοτική Αίθουσα «ΞΕΝΩΝΑΣ», που χρησιμοποιε
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στο νησί μας φιλελλήνων από τη Γαλλία, την Πολωνία, την Αγγλία και τον Καναδά, καθώς και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας και πολιτικών αρχών του
Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ενημερώνει τους ιδιοκτήτες, μισθωτές, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων ότι, στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας, παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία καθαρισμού οικοπέδων έως τις 15 Ιουνίου 2025. Επισ