Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χίο, την Παρασκευή 10 Μαΐου, δόθηκε η ευκαιρία στους Δημάρχους Χίου, Ηρωικής Νήσου Ψαρών και Οινουσσών να έχουν ένα τετ α τετ μαζί του με σημείο συνάντησης το Δημαρχείο του νησιού.
Η επαφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Κεντρική Κυβέρνηση έφερε στο προσκήνιο όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα τρία νησιά σε γενικό επίπεδο, ενώ κάθε Δήμαρχος εστίασε στα κατά τόπους προβλήματα για τα οποία χρειάζεται κυβερνητική παρέμβαση προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυσή τους.
Για το Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Βρατσάνος εστίασε στα 5 βασικότερα θέματα που απασχολούν το Δήμο και το νησί και χρήζουν άμεσης παρέμβασης και αυτά είναι:
Ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο του έδειξαν να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των ζητημάτων που συζητήθηκαν. Μάλιστα στην κεντρική του ομιλία σε συγκέντρωση πολιτών στη Χίο είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρω ότι εδώ έχουμε και τους Δημάρχους των δύο μικρών νησιών του νησιωτικού συμπλέγματος της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών. Το αίτημά σας είναι δίκαιο και θα δούμε τι καλό μπορούμε να κάνουμε και για τα δύο νησιά, έτσι ώστε να μην υπάρχει αυτή η αδικία στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Χίου».
Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών, νωρίτερα από την συνάντηση, είχε αποστείλει στο ιδιαίτερο γραφείο του Πρωθυπουργού ενημερωτικό έγγραφο με το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν το νησί.
Στην κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού έγινε αναφορά και στο Δήμαρχο Ηρωικής Νήσου Ψαρών και συγκεκριμένα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πρέπει να υπάρξει ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο θα μπορεί να υποστηρίζει διαχρονικά σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν προκειμένου η Ευρώπη να ενισχυθεί αναπτυξιακά και να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά της. Δείτε λίγο, το Ταμείο Ανάκαμψης, 36 δισεκατομμύρια ευρώ, το διαπραγματεύθηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τα χρήματα αυτά ήδη πιάνουν τόπο. Μιλούσα πριν με το Δήμαρχο των Ψαρών και μου έλεγε ότι το ιατρείο στα Ψαρά κατασκευάζεται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης».
«Το νησί μας, την τελευταία δεκαετία, έχει κάνει βήματα προόδου και έχει αξιοποιήσει εργαλεία που του προσφέρουν μια ποιοτική και βιώσιμη καθημερινότητα συγκριτικά με την γεωγραφική του θέση, όμως ο υψηλός δείκτης γήρανσης απειλεί τη βιωσιμότητά του και απαιτείται δέσμη μέτρων (για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και κινητροδότηση των νέων) που θα ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση και θα δώσουν στο νησί μας προοπτική και αναπτυξιακή τροχιά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.
Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου για την υλοποίηση του υποέργου «Υποδομές Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών», προϋπολογισμού 412.521,04 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) με στόχο τη δημιουργία: Πράσινου σημ
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Σάββατο 28 Ιουνίου 2025 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ
Μια βραδιά μουσικής με έντονο συμβολισμό απολαύσαμε την Πέμπτη 19 Ιουνίου στο εμβληματικό Άγαλμα της Δόξας που δεσπόζει στην Μαύρη Ράχη των Ψαρών, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της 201ης Επετείου Ολοκαυτώματος των Ψαρών. Η καταξιωμένη πιανίστ