Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Οι «Χαμένες Πατρίδες» συναντούν τα Ψαρά
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022

Τραγούδια της Ξενιτιάς και του Ονείρου απολαύσαμε το βράδυ της Κυριακής 17 Ιουλίου 2022 στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος σε μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στις «Χαμένες Πατρίδες» για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το κοινό ταξίδεψε μελωδικά σε γνωστές και διαχρονικές επιτυχίες, σιγοτραγούδησε συμμετέχοντας ενεργά στη μουσική συναυλία και απόλαυσε ηχητικά ακούσματα όπως το έργο "Μικρά Ασία" του Απόστολου Καλδάρα και στίχους Πυθαγόρα, και παραδοσιακά  τραγούδια της Μικράς Ασίας, της Πόλης, της Σμύρνης, κ.λ.π.

Δύο μελοποιημένα ποιήματα, "Ο Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη και το επίγραμμα του Διονυσίου Σολωμού "Η καταστροφή των Ψαρών" σε μελοποίηση του Γεωργίου Αντ. Παυλάκου, άνοιξαν την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά, η μέτζο σοπράνο Λώρα Βοβώνη, ο Παντελής Θεοχαρίδης στο τραγούδι, ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος σε αφήγηση και τραγούδι, οι Αμαλία Κάστανου και Άννα Φρατζέσκου στην αφήγηση, ο Μιχάλης Νιάρχος στο μπουζούκι. Τη μουσική επιμέλεια είχε ο Μαέστρος Γιώργος Παυλάκος παίζοντας στο πιάνο.

Τα μέλη της Χορωδίας των Ψαρών, κάθε ηλικίας, κέρδισαν τις εντυπώσεις με την παρουσία και την ερμηνεία τους και έδωσαν στη βραδιά έντονο το τοπικό στοιχείο, αναδεικνύοντας τη μουσική εκδήλωση.

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022
Συναυλία "Υπό το φως του φεγγαριού" στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022 του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Το ολόγιομο φεγγάρι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μετά μουσικής στον πανέμορφο και ιστορικό αρχαιολογικό χώρο "Αρχοντίκι" όλοι όσοι παρευρέθηκαν στη συναυλία το βράδυ της Παρασκευής 12 Αυγούστου. Η Πηνελόπη Γκίκα ερμήνευσε και τραγούδησε γνωστές ε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022
Ένα φορτηγό σκουπίδια "ψάρεψαν" οι εθελοντές στη δράση για τον καθαρισμό του βυθού στο λιμάνι των Ψαρών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 η Εθελοντική Δράση του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του εθελοντή δύτη Γιώργου Καραβάνα με σκοπό τον καθαρισμό του λιμανιού και του περιβάλλοντος χώρου του π

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022
Από τα Ψαρά στο Σύμπαν - Planetarium on the Go στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022 του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Τη δυνατότητα να δουν το σύμπαν σε απόσταση αναπνοής είχαν μικροί και μεγάλοι από το Ηρωικό Νησί των Ψαρών. Το διήμερο, 6 και 7 Αυγούστου 2022, το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στήθηκε στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος και έδωσε τη δυνατότητα να απολαύσουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.