Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Οι «Χαμένες Πατρίδες» συναντούν τα Ψαρά
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022

Τραγούδια της Ξενιτιάς και του Ονείρου απολαύσαμε το βράδυ της Κυριακής 17 Ιουλίου 2022 στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος σε μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στις «Χαμένες Πατρίδες» για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το κοινό ταξίδεψε μελωδικά σε γνωστές και διαχρονικές επιτυχίες, σιγοτραγούδησε συμμετέχοντας ενεργά στη μουσική συναυλία και απόλαυσε ηχητικά ακούσματα όπως το έργο "Μικρά Ασία" του Απόστολου Καλδάρα και στίχους Πυθαγόρα, και παραδοσιακά  τραγούδια της Μικράς Ασίας, της Πόλης, της Σμύρνης, κ.λ.π.

Δύο μελοποιημένα ποιήματα, "Ο Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη και το επίγραμμα του Διονυσίου Σολωμού "Η καταστροφή των Ψαρών" σε μελοποίηση του Γεωργίου Αντ. Παυλάκου, άνοιξαν την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η σοπράνο Δάφνη Πανουργιά, η μέτζο σοπράνο Λώρα Βοβώνη, ο Παντελής Θεοχαρίδης στο τραγούδι, ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος σε αφήγηση και τραγούδι, οι Αμαλία Κάστανου και Άννα Φρατζέσκου στην αφήγηση, ο Μιχάλης Νιάρχος στο μπουζούκι. Τη μουσική επιμέλεια είχε ο Μαέστρος Γιώργος Παυλάκος παίζοντας στο πιάνο.

Τα μέλη της Χορωδίας των Ψαρών, κάθε ηλικίας, κέρδισαν τις εντυπώσεις με την παρουσία και την ερμηνεία τους και έδωσαν στη βραδιά έντονο το τοπικό στοιχείο, αναδεικνύοντας τη μουσική εκδήλωση.

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 21 Απριλίου 2026
Διάπλους 2026: η Σύμπλευση στα Ψαρά από 30 Απριλίου έως 2 Μαΐου

Στο πλαίσιο του ετήσιου Διάπλου 2026, η Εθελοντική Ομάδα Σύμπλευση ΑΜΚΕ θα επισκεφθεί τα Ψαρά από τις 30 Απριλίου μέχρι και τις 2 Μαΐου. Η Σύμπλευση ΑΜΚΕ είναι μη κερδοσκοπική εθελοντική ομάδα που δραστηριοποιείται από το 2010 στη δωρεάν παροχή ιατρικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2026
Καθαρισμός Οικοπέδων 2026

Ο υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων ξεκίνησε από την 1η Απριλίου και ολοκληρώνεται την 15η Ιουνίου του τρέχοντος έτους και η συντήρησή τους έως 31 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το Ν. 5281/2026, οι ιδιοκτήτες οικοπεδικών και λοιπών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους

Ενημερώνουμε τους καταστηματάρχες οι οποίοι ενδιαφέρονται για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους, όπως προσέλθουν στον δήμο το αργότερο έως τις 29/05/2026 (Κανονισμός Λειτουργίας Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.