Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Τα Ψαρά αποχαιρετούν τον γιατρό Νίκο Μαυροκέφαλο
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022

Ολοκλήρωσε τη θητεία του στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ψαρών ο γιατρός Νίκος Μαυροκέφαλος παραμένοντας στο νησί και προσφέροντας τις ιατρικές υπηρεσίες του για 15 μήνες.

Σε ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος, εκπροσωπώντας το σύνολο των κατοίκων και δημοτών του νησιού, απέδωσε στον ιατρό Νίκο Μαυροκέφαλο τιμητική πλακέτα, ευαρέσκεια και ένα αναμνηστικό ιστορικό λάβαρο του νησιού, σε μια λιτή εκδήλωση με έντονα συναισθήματα συγκίνησης.

Όπως ανέφερε αναλυτικά στο μήνυμά του ο Δήμαρχος:

«Ο Νίκος απ’ την πρώτη μέρα και καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του, αψηφώντας τις πολύ δύσκολες συνθήκες, που έγιναν ακόμη δυσκολότερες με την έλευση της πανδημίας, φρόντισε πρωτίστως να καλλιεργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και στενής συνεργασίας με όλους τους φορείς και τα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας.

Άσκησε το ιατρικό του λειτούργημα με πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσέφερε υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες  του νησιού μας. Δούλεψε αγόγγυστα, αφιερώνοντας εξ’ ολοκλήρου ακόμη και τον ελεύθερο χρόνο του στο ιερό καθήκον, οργάνωσε το ιατρείο, φρόντισε για τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό του.

Ήταν παρών όπου και όταν χρειαζόταν, αποτέλεσε δε το αποκούμπι ιδιαίτερα των ηλικιωμένων δημοτών μας, που τον είχαν και μεγαλύτερη ανάγκη, παρέχοντάς τους πέραν των ιατρικών του υπηρεσιών ακόμη και ψυχολογική υποστήριξη».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον φίλο γιατρό τόνισε:

«Αγαπητέ φίλε Νίκο σ’ ευχαριστούμε από καρδιάς για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερες στο νησί μας.

Θέλω να ξέρεις ότι στις αποσκευές θα πάρεις μαζί σου την ευγνωμοσύνη, την αγάπη, την εκτίμηση και το σεβασμό όλων των Ψαριανών. Θα σε συνοδεύουν επίσης οι πιο εγκάρδιες ευχές μας για μια λαμπρή επαγγελματική διαδρομή παραμένοντας πάντα ο αγνός, άδολος άνθρωπος και άξιος λειτουργός του Ιπποκράτη, όπως σε γνώρισαν και σε λάτρεψαν οι κάτοικοι του ηρωικού νησιού μας.

Σε μόλις 15 μήνες παραμονής στο νησί μας και στο ιατρείο μας με το ήθος σου, την εν γένει συμπεριφορά σου και την επιστημονική-επαγγελματική σου επάρκεια κέρδισες επάξια μια μόνιμη θέση στην καρδιά μας».

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022
Πρόγραμμα Υποστήριξης Εγκύων & Νέων Γονέων Κατοίκων Μικρών Νησιών

Ανακοινώνεται η έναρξη του Προγράμματος Υποστήριξης Εγκύων και Νέων Γονέων Κατοίκων Μικρών Νησιών, το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και με φορέα υλοποίησης την Αστική Μη Κερδοσκοπική Ετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022
Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την ΕΕΤΑΑ Α.Ε για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού

Άλλη μια πολύ θετική εξέλιξη για το δήμο μας! Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την ΕΕΤΑΑ Α.Ε και ξεκινάει το συντομότερο δυνατό η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου-ων για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού που θ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022
Μια ηλεκτρονική και μια χειροκίνητη σειρήνα για τις ανάγκες της πολιτικής άμυνας και της πολιτικής προστασίας απέκτησε ο Δήμος

Στην προμήθεια μιας ηλεκτρονικής και μιας χειροκίνητης σειρήνας για τις ανάγκες της πολιτικής άμυνας και της πολιτικής προστασίας προχώρησε πρόσφατα ο δήμος μας. Η ηλεκτρονική σειρήνα εγκαταστάθηκε στο κτίριο της βιβλιοθήκης και αναμένεται να συμβά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.