Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
33η Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης 2024» στα Ψαρά - Προσφορά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης του ΝΑΥΤΙΛΟΥ για τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2024

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη παραμονή στο νησί μας, από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου, της αποστολής «Σταγόνα αγάπης στα Ψαρά 2024» από τα μέλη της Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτών Σκαφών “ΝΑΥΤΙΛΟΣ”.

Είκοσι εθελοντές, μέλη και φίλοι του «Ναυτίλου» με τέσσερα σκάφη διέσχισαν το Αιγαίο και έφθασαν στο νησί μας προκειμένου να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και την αγάπη τους στην άλλη Ελλάδα, τη νησιωτική, την  ακριτική.

Με 20 εθελοντές, 3 φουσκωτά σκάφη και πολλή διάθεση προσφοράς, η αποστολή του «Ναυτίλου» προσέφερε στο νησί μας πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες. Στο Δημοτικό Κτίριο Ξενώνας στήθηκαν πέντε ιατρεία ειδικοτήτων (ΩΡΛ, Χειρουργός Ορθοπεδικός, Καρδιολόγος, Οδοντίατρος, Αναισθησιολόγος), όπου εξυπηρετήθηκαν συνολικά 113 ασθενείς σε 191 ιατρικές επισκέψεις. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν κατ’ οίκον επισκέψεις σε πέντε συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες.

Η δράση κορυφώθηκε με την παρουσίαση σεμιναρίου ΚΑΡΠΑ (Πρώτες Βοήθειες & Χρήση Απινιδωτή) το απόγευμα του Σαββάτου, 16 Νοεμβρίου, στο Γυμνάσιο - Λύκειο Ψαρών, με την ενεργή συμμετοχή κυρίως της νεολαίας του νησιού.

Η αποστολή δεν περιορίστηκε στις ιατρικές υπηρεσίες. Παράλληλα, προσφέρθηκε χρήσιμος εξοπλισμός για τις ανάγκες των σχολείων, του δήμου και του ιατρείου καλύπτοντας ανάγκες του ακριτικού μας τόπου.

Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος, εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων, ευχαρίστησε θερμά την ομάδα του «Ναυτίλου» για τη διαχρονική και πολύ σπουδαία προσφορά τους στα Ψαρά.

«Είναι πολύ σημαντικό να νιώθουν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών ότι δεν είναι μόνοι. Ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους σκέφτονται, συμμερίζονται τις δυσκολίες τους και κάνουν αυτό που μπορούν για να τους βοηθήσουν. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά που έφερε στο νησί μας η ομάδα του Ναυτίλου δεν ήταν μια "σταγόνα αγάπης", αλλά ένα ποτάμι που πλημμύρισε τις καρδιές μας. Τους ευχαριστούμε θερμά για την πολύπλευρη στήριξη και ευχόμαστε να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος το σπουδαίο κοινωνικό τους έργο ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή αυτή έγινε με την εθελοντική στήριξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (ΑΔΑ) και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, είναι κοινωνικού χαρακτήρα και έχει βασικό σκοπό να στηρίξει το ιστορικό και πολύ όμορφο νησί του Βόρειου Αιγαίου.

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2026
«Με γυναικεία υπογραφή» - Μουσική βραδιά στα Ψαρά

Μια μουσική βραδιά, αφιερωμένη στη γυναικεία παρουσία και διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των Ψαρών την Κυριακή 9 Αυγούστου, στην πλατεία Αντωνίου Βρατσάνου, μπροστά από το Δημαρχείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2026
«Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» στα Ψαρά για μικρούς και μεγάλους!

Παιχνίδι, συναγωνισμός, ταχύτητα, μουσική, γέλιο, χειροκρότημα και πολλές… επεφημίες μέσα από το διαδραστικό project «Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» της Magic Dream, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 9 Αυγούστου στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Κυριακή, 09 Αυγούστου 2026
«Το Κοροϊδάκι της Δεσποινίδος» χάρισε γέλιο στα Ψαρά

Μια θεατρική βραδιά με άρωμα από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κάτοικοι και επισκέπτες των Ψαρών, το Σάββατο 8 Αυγούστου, στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος. Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2026 σ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.