Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Ψαρά: Χορηγήθηκε η άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου
Τρίτη, 02 Απριλίου 2024

Άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου χορηγήθηκε στα Ψαρά, λίγες μέρες μετά τη λήψη άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στη Χίο, αποτελώντας το πρώτο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο στο Βόρειο Αιγαίο, ήρθε και το λιμάνι των Ψαρών να προστεθεί στους προορισμούς που θα υποδεχτούν επιβάτες υδροπλάνων πολύ σύντομα.

Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Ψαρών χορηγήθηκε στη θυγατρική εταιρεία της Hellenic Seaplanes, συνεπώς τα επόμενα βήματα φέρνουν την παράλληλη εκκίνηση των κατασκευών σε Χίο και Ψαρά ώστε τα δύο έργα να λάβουν και την άδεια λειτουργίας.

Επόμενος στόχος είναι η ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας και στις Οινούσσες όπου σε συνδυασμό με τα τρέχοντα έργα σε Πλωμάρι και Μυτιλήνη Λέσβου και το εγκεκριμένο υδάτινο πεδίο στην Πέτρα μπορούμε να μιλάμε για ένα άκρως βιώσιμο σύμπλεγμα υποδομών στο δίκτυο υδατοδρομίων Βορείου Αιγαίου.

Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η αδειοδότηση και δημιουργία υδατοδρομίου αποτελεί μόνο την αρχή για τα Ψαρά. Συνεχίζουμε δυναμικά, με στόχο την ανάπτυξη των Ψαρών και την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για το νησί μας. Το υδατοδρόμιο και η άφιξη των υδροπλάνων αποτελεί ένα πρότζεκτ κομβικής σημασίας, καθώς θα ενισχύσει δραστικά τη σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ θα φέρει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης».

 

«Προορισμοί σαν τα Ψαρά ιδανικοί για υδροπλάνα»

Στην άδεια ίδρυσης του υδατοδρομίου Ψαρών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους: «Μετά και τη Χίο, το υδατοδρόμιο Ψαρών απέκτησε άδεια ίδρυσης και προχωράμε αποφασιστικά για την υλοποίηση των υποδομών στο Βόρειο Αιγαίο. Τα Ψαρά αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για υδροπλάνα καθώς είναι ένα νησί που μπορεί να ενισχυθεί από άποψη γρήγορης μεταφοράς των ντόπιων στα γειτονικά μεγαλύτερα νησιά ιδιαίτερα όταν εξυπηρετούνται ελλιπώς από άλλα είδη μεταφοράς αλλά και από άποψη τουρισμού να διευρύνει την τουριστική του ταυτότητα για τους Έλληνες και ξένους τουρίστες που θέλουν να τα επισκεφθούν. Η περαιτέρω ανάπτυξη του τοπικού δικτύου με την προσθήκη των υποδομών σε Οινούσσες και Λέσβο μπορούν να επισπεύσουν την έλευση των υδροπλάνων και να κάνουν το project στα παράλια βιώσιμο και εμπορικό».

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024
Let's do it Psara - Μια μεγάλη αγκαλιά που έδωσε στο νησί μας περιβαλλοντική ανάσα

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή σύσσωμης της τοπική μας κοινωνίας πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση Let's do it Greece, με σκοπό τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών του νησιού μας. Την Κυριακή 14 Απριλίου όλο το νησί έδωσε δυναμικό παρόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024
Σε διαδικασία δημοπράτησης το έργο «Ασφαλτόστρωση Οδικού Δικτύου Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών»

Σε διαδικασία δημοπράτησης για την ανάδειξη αναδόχου βρίσκεται το έργο «Ασφαλτόστρωση Οδικού Δικτύου Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών», προϋπολογισμού 1.779.268,23 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. από το Δήμο Χίου. Η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε στις 10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024
Let's do it PSARA! Ραντεβού εθελοντισμού για τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών

Let's do it PSARA! Ραντεβού εθελοντισμού για τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών Κυριακή 14 Απριλίου 2024 - Στις 10:00 – Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος   Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ενώνει τις δυνάμεις του με σύσσωμη την τ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.