Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Σε πλήρη λειτουργία το νέο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού των Ψαρών
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024

Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο νησί μας.

Μετά την σύνδεση και των οικιών τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το νέο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού των Ψαρών, συνολικού μήκους 9,3 χιλιομέτρων. Κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από σωλήνα πολυαιθυλενίου HDPE Φ90 και έρχεται να αντικαταστήσει το πεπαλαιωμένο και φθαρμένο δίκτυο που είχε κατασκευαστεί το 1985.

Όλες οι συνδέσεις γίνονται πλέον μέσω κολεκτέρ, βάζοντας τέλος στην ανεξέλεγκτη πολλές φορές διάτρηση του κεντρικού αγωγού  από ιδιωτικές παροχές, που ήταν και η βασική αιτία των πολλών διαρροών του δικτύου.

Με την κατασκευή του εν λόγω έργου επιτυγχάνεται:

  1. Σημαντική εξοικονόμηση νερού, μέσω της ελαχιστοποίησης βλαβών και διαρροών αλλά και διακοπής παράνομων (χωρίς υδρομετρητή) παροχών.
  2. Παροχή υψηλής ποιότητας πόσιμου νερού λόγω των νέων κεντρικών σωληνώσεων αλλά και λόγω της διακοπής όλων των παλαιών μεταλλικών και φθαρμένων ιδιωτικών παροχών.
  3. Δυνατότητα τμηματική διακοπής του δικτύου, μέσω μεγάλου αριθμού βανών, που έχουν τοποθετηθεί σε όλο το δίκτυο.
  4. Αναβάθμιση της πυροπροστασίας του οικισμού με την τοποθέτηση νέων κρουνών πυρόσβεσης.

Συνεχίζουμε με σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας, προστατεύουν τη δημόσια υγεία και τους υδάτινους πόρους του νησιού μας.

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
«Ιατρική απόβαση» στο Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών συμμετέχει για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση», φιλοξενώντας τελειόφοιτους φοιτητές Ιατρικής. Το επόμενο διάστημα (από 18/7 έως 5/9) ξεκινά το πρόγραμμα για την τρέχουσα χρονιά και ανά δεκαήμερο θα επισκέπτονται τ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024
«Μετακινήσου έξυπνα» στο Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Ένα σημαντικό βήμα για την βελτίωση της μικροκινητικότητας και την ενίσχυση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης έκανε ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών με την απόκτηση ενός σταθμού ηλεκτρικών ποδηλάτων εφοδιασμένου με 4 κοινόχρηστα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
200η Επέτειος του Ολοκαυτώματος των Ψαρών - Εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Ηρωικό Νησί

Με λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη και εθνική υπερηφάνεια τιμήθηκε η 200ή επέτειος του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Νήσου των Ψαρών, με πλήθος εκδηλώσεων που διήρκησαν μια εβδομάδα και κορυφώθηκαν το διήμερο, 22 και 23 Ιουνίου 2024. Η καταστροφή των

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.