Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Σε πλήρη λειτουργία το νέο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού των Ψαρών
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024

Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο νησί μας.

Μετά την σύνδεση και των οικιών τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το νέο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού των Ψαρών, συνολικού μήκους 9,3 χιλιομέτρων. Κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από σωλήνα πολυαιθυλενίου HDPE Φ90 και έρχεται να αντικαταστήσει το πεπαλαιωμένο και φθαρμένο δίκτυο που είχε κατασκευαστεί το 1985.

Όλες οι συνδέσεις γίνονται πλέον μέσω κολεκτέρ, βάζοντας τέλος στην ανεξέλεγκτη πολλές φορές διάτρηση του κεντρικού αγωγού  από ιδιωτικές παροχές, που ήταν και η βασική αιτία των πολλών διαρροών του δικτύου.

Με την κατασκευή του εν λόγω έργου επιτυγχάνεται:

  1. Σημαντική εξοικονόμηση νερού, μέσω της ελαχιστοποίησης βλαβών και διαρροών αλλά και διακοπής παράνομων (χωρίς υδρομετρητή) παροχών.
  2. Παροχή υψηλής ποιότητας πόσιμου νερού λόγω των νέων κεντρικών σωληνώσεων αλλά και λόγω της διακοπής όλων των παλαιών μεταλλικών και φθαρμένων ιδιωτικών παροχών.
  3. Δυνατότητα τμηματική διακοπής του δικτύου, μέσω μεγάλου αριθμού βανών, που έχουν τοποθετηθεί σε όλο το δίκτυο.
  4. Αναβάθμιση της πυροπροστασίας του οικισμού με την τοποθέτηση νέων κρουνών πυρόσβεσης.

Συνεχίζουμε με σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας, προστατεύουν τη δημόσια υγεία και τους υδάτινους πόρους του νησιού μας.

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024
Let's do it Psara - Μια μεγάλη αγκαλιά που έδωσε στο νησί μας περιβαλλοντική ανάσα

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή σύσσωμης της τοπική μας κοινωνίας πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση Let's do it Greece, με σκοπό τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών του νησιού μας. Την Κυριακή 14 Απριλίου όλο το νησί έδωσε δυναμικό παρόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024
Σε διαδικασία δημοπράτησης το έργο «Ασφαλτόστρωση Οδικού Δικτύου Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών»

Σε διαδικασία δημοπράτησης για την ανάδειξη αναδόχου βρίσκεται το έργο «Ασφαλτόστρωση Οδικού Δικτύου Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών», προϋπολογισμού 1.779.268,23 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. από το Δήμο Χίου. Η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε στις 10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024
Let's do it PSARA! Ραντεβού εθελοντισμού για τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών

Let's do it PSARA! Ραντεβού εθελοντισμού για τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών Κυριακή 14 Απριλίου 2024 - Στις 10:00 – Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος   Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ενώνει τις δυνάμεις του με σύσσωμη την τ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.