Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Let's do it Psara - Μια μεγάλη αγκαλιά που έδωσε στο νησί μας περιβαλλοντική ανάσα
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή σύσσωμης της τοπική μας κοινωνίας πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση Let's do it Greece, με σκοπό τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών του νησιού μας.

Την Κυριακή 14 Απριλίου όλο το νησί έδωσε δυναμικό παρόν και πέρασε το μήνυμα ότι είναι στο χέρι μας να έχουμε καθαρές τις γειτονιές, τα πάρκα, τις παραλίες μας, τους χώρους δηλαδή που καθημερινά ζούμε και απολαμβάνουμε.

Από τον πιο μικρό έως και τον πιο μεγάλο εθελοντή, με την ουσιαστική παρουσία των συλλόγων, των τοπικών φορέων, όπως το στρατιωτικό φυλάκιο και ο λιμενικός σταθμός, των εκπαιδευτικών και των μαθητών των σχολείων μας, καθαρίσαμε ένα μεγάλο τμήμα του νησιού και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο.

Η δράση περιλάμβανε καθαρισμό των παραλιών Κατσούνι, Αγία Κυριακή, Μεγάλη Άμμος(παραλία ΔΕΗ), καθαρισμό στο λιμάνι από το Σύλλογο Αλιέων, στον Κάτω Γιαλό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κωνσταντίνος Κανάρης, αποψίλωση στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου κ.α.

Χαιρετίζοντας την εθελοντική πρωτοβουλία και τη θέρμη που αγκαλιάστηκε από τους Ψαριανούς, ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνονται τέτοιες δράσεις που ενεργοποιούν την τοπική κοινωνία, εκπαιδεύουν βιωματικά τη νέα γενιά και δίνουν ανάσα στο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους!

Επόμενο ραντεβού στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!!

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Σάββατο, 11 Μαΐου 2024
Πέντε βασικά ζητήματα τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με το Δήμαρχο Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χίο, την Παρασκευή 10 Μαΐου, δόθηκε η ευκαιρία στους Δημάρχους Χίου, Ηρωικής Νήσου Ψαρών και Οινουσσών να έχουν ένα τετ α τετ μαζί του με σημείο συνάντησης το Δημαρχείο του νησιού. Η επα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τετάρτη, 08 Μαΐου 2024
Προμηθευόμαστε 4 καινούργια οχήματα που θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες του Δήμου

Άλλη μια πολύ θετική εξέλιξη για το δήμο μας!! Υπεγράφησαν οι συμβάσεις με τις ανάδοχες εταιρείες για την προμήθεια 4 καινούριων οχημάτων που θα ενισχύσουν σημαντικά τις υπηρεσίες του δήμου μας. Πρόκειται για την προμήθεια ενός (1) μικρού απ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
Ένα πασχαλινό καλάθι στις γιαγιάδες και τους παππούδες του Δήμου μας

Με πολύ μεράκι, όρεξη και κυρίως αγάπη ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ετοίμασε για το φετινό Πάσχα μια εορταστική προσφορά αναγνώρισης με αποδέκτες τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Ένα γιορτινό και πολύχρωμο καλάθι γεμάτο με σοκολατένια αυγά, διακοσμητικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.