Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Κτηνιατρικές υπηρεσίες και μέριμνα για τις αδέσποτες γάτες στα Ψαρά
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022

Με ευαισθησία αντιμετωπίζει ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών το θέμα των αδέσποτων ζώων. Τις προηγούμενες ημέρες προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με κτηνίατρο από τη Χίο για την «Παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (γάτες) του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών».

Η σύμβαση έχει τεθεί σε ισχύ, από την 1η Δεκεμβρίου 2022 και θα διαρκέσει μέχρι την εξάντληση του οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στις αδέσποτες γάτες, που χρήζουν περίθαλψη, στείρωση, εμβολιασμό, ηλεκτρονική ταυτοποίηση, κτηνιατρικό έλεγχο ή θεραπεία.

Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός η σταθεροποίηση, καταγραφή, αλλά και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης και καταγραφής τους και αφετέρου η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της κτηνιατρικής φροντίδας.

Με δεδομένο ότι οι υπηρεσίες θα παρέχονται στη Χίο, είναι χρήσιμη και αναγκαία η παροχή της συνδρομής των εθελοντών του νησιού μας για την μεταφορά των ζώων.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε τον Υπεύθυνο του Δήμου κ. Χρήστο Χατζησκουλίδη στο 6980 186 191.

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024
Let's do it Psara - Μια μεγάλη αγκαλιά που έδωσε στο νησί μας περιβαλλοντική ανάσα

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή σύσσωμης της τοπική μας κοινωνίας πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση Let's do it Greece, με σκοπό τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών του νησιού μας. Την Κυριακή 14 Απριλίου όλο το νησί έδωσε δυναμικό παρόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024
Σε διαδικασία δημοπράτησης το έργο «Ασφαλτόστρωση Οδικού Δικτύου Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών»

Σε διαδικασία δημοπράτησης για την ανάδειξη αναδόχου βρίσκεται το έργο «Ασφαλτόστρωση Οδικού Δικτύου Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών», προϋπολογισμού 1.779.268,23 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. από το Δήμο Χίου. Η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε στις 10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024
Let's do it PSARA! Ραντεβού εθελοντισμού για τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών

Let's do it PSARA! Ραντεβού εθελοντισμού για τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών Κυριακή 14 Απριλίου 2024 - Στις 10:00 – Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος   Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ενώνει τις δυνάμεις του με σύσσωμη την τ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.