Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Δήμου & Παραδοσιακά Κάλαντα: Μια εκδήλωση γεμάτη ζεστασιά, μουσική και ευχές
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2025
👉Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2025, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών, η εκδήλωση για τα Παραδοσιακά Κάλαντα και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.

 

🎼Η Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου, σε συνεργασία με την παιδική χορωδία, υπό την καθοδήγηση των Μανώλη και Γιώργου Αυγουστίδη, παρουσίασαν κάλαντα, ήθη και έθιμα του δωδεκαημέρου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Θράκη, η Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Ικαρία, η Χίος και τα Δωδεκάνησα.

 

👉Το κοινό ταξίδεψε στον χρόνο, μέσα από παραδοσιακές μελωδίες και έθιμα, όπως η σούρβα, τα θρακιώτικα παινέματα, οι καλικάντζαροι και τα αγιοβασιλιάτικα καραβάκια.

 

🎥Η εκδήλωση μεταδόθηκε και διαδικτυακά, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους να συμμετέχουν και να απολαύσουν τη μοναδική αυτή γιορτή.

 

🎁Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμος πραγματοποίησε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, με τον τυχερό που βρήκε το φλουρί να κερδίζει δωροεπιταγή ύψους 100 ευρώ, από τα καταστήματα Public.

 

🙏Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος, στον χαιρετισμό του, ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και σημείωσε: «Είναι η πρώτη χρονιά που κόβουμε την πίτα δημόσια, μια πρωτοβουλία που θα υιοθετήσουμε και στο μέλλον. Ο Ιανουάριος είναι μήνας απολογισμού και προγραμματισμού. Το 2024 υπήρξε μία από τις πιο επιτυχημένες χρονιές, αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας. Ευχαριστώ θερμά τους Αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους και τους εργαζόμενους του Δήμου μας. Εκτιμώ πως και η χρονιά που διανύουμε θα είναι εξίσου δημιουργική, ενώ η συνεργασία μας με τους Μανώλη και Γιώργο Αυγουστίδη αποτελεί απόδειξη των σωστών επιλογών που θα συνεχιστούν και στο μέλλον».

 

🎼Η εκδήλωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και συνεχίστηκε σε παρεΐστικο κλίμα με συνοδεία φαγητού και υπό τους ήχους μουσικής, προαναγγέλλοντας έναν δημιουργικό και ελπιδοφόρο νέο χρόνο.








 

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2026
Ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών για το 2026

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών με την υπ’ αριθμ. 4/2026 απόφαση Δημάρχου ανακοινώνει τον ορισμό των Αντιδημάρχων για τον τρίτο χρόνο της τρέχουσας δημοτικής περιόδου. Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Βρατσάνος αποφάσισε την ανανέωση της θητείας και των τεσσάρω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 06 Ιανουαρίου 2026
«Σήμερον των Υδάτων αγιάζεται η φύσις…»

«Σήμερον των Υδάτων αγιάζεται η φύσις…» Με κατάνυξη και λαμπρότητα γιορτάσαμε τα Άγια Θεοφάνεια στα Ψαρά, μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας μας. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σύσσωμη η τοπική μας κοινωνία κατευθύνθηκε στην τοπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2026
Ποδαρικό με χρηματοδότηση σε δύο σημαντικά έργα υποδομών για τα Ψαρά – Εξασφαλίστηκαν 445.529,99 € από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Χρηματοδότηση σε δύο σημαντικά έργα υποδομών (ύδρευσης και αποχέτευσης) εξασφάλισε ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών, με την ένταξή τους στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνολικού προϋπολογισμού 445.529,99 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.