Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Η Νησιωτική Πολιτική και οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί με φόντο τα Ψαρά
Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2023

Η «Νησιωτική Πολιτική και Αναπτυξιακοί Οργανισμοί» ήταν το θέμα του επιστημονικού συνεδρίου που διοργανώθηκε στη Χίο και στις Οινούσσες το τριήμερο, 3 έως 5 Νοεμβρίου παρουσία Γενικών Γραμματέων, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων και φορέων κυρίως της νησιωτικής Ελλάδας.

Στην έναρξη του συνεδρίου ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Βρατσάνο ο οποίος προέβη και σε σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας την σπουδαιότητα της διοργάνωσης ενός συνεδρίου με ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας, της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης των κατά τόπους περιοχών του Βορείου Αιγαίου.

«Οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί συνδράμουν στο δύσκολο έργο των ΟΤΑ, ιδιαίτερα στους νησιωτικούς Δήμους που παρουσιάζουν στην πλειοψηφία τους διοικητικές αδυναμίες και υποστηρίζουν το σκοπό για αξιοποίηση πόρων, προγραμμάτων, απορρόφηση κονδυλίων και χρηματοδοτήσεων με αποτέλεσμα την επένδυση σε υποδομές, κοινωνικές υπηρεσίες, δίκτυα με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία», επεσήμανε ο Δήμαρχος υπεραμυνόμενος του επιτελικού έργου των αναπτυξιακών οργανισμών.

Με την παρουσίαση μάλιστα που έκανε ο Γενικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης έγιναν απόλυτα σαφείς οι στρατηγικοί στόχοι του Υπουργείου μεταξύ των οποίων είναι η ενίσχυση των νησιωτικών δήμων και η θεσμική θωράκιση του αναπτυξιακού τους ρόλου.

Όπως φαίνεται και στις καρτέλες, έως σήμερα, στην πρώτη θέση της κατά κεφαλήν χρηματοδότησης ανά νησιωτικό Δήμο από το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται ο Δήμος της Ηρωικής Νήσου Ψαρών με το εντυπωσιακό ποσό των 9.708,37€.

Ενώ στο συγκριτικό πίνακα με τις σημαντικότερες χρηματοδοτήσεις αποτυπώνονται έργα ύδρευσης και αγροτικής οδοποιίας και φαίνεται η πρόοδος των εγκεκριμένων έργων για τους νησιωτικούς μας Δήμους.

«Χρηματοδοτήσεις του δήμου μας από το πρόγραμμα "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ". Όταν η στοχευμένη, η σκληρή δουλειά και μάλιστα από ελάχιστους ανθρώπους, φέρνει ευεργετικά για τον τόπο μας αποτελέσματα!! Η ολοκλήρωση αυτών των σημαντικών έργων αποτελεί την επόμενη πρόκληση για μας!!», επεσήμανε ο Δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με τον Πρόεδρο της Ένωσης Γενικών Γραμματέων Δήμων «Ο Κλεισθένης» Μιχάλη Χρηστάκη, με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χίου Γιάννη Μαλαφή, με τον Δήμαρχο Οινουσσών Γιώργο Δανιήλ, με την Δήμαρχο Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη, με τον Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη, καθώς και με πλήθος αιρετών που έδωσαν το παρών στις διεργασίες του συνεδρίου.

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023
Για μια ακόμη χρονιά τα Χειμερινά Αθλητικά Μονοπάτια στα Ψαρά

Ένα καταπληκτικό πρόγραμμα αθλητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων υλοποιείται και φέτος στο νησί μας, έπειτα από τη στενή συνεργασία του δήμου μας με την εταιρεία «Αναγέννηση & Πρόοδος» και με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.Ένα π

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023
Δωρεάν Ιατρικές Υπηρεσίες, σταθμός ηλεκτρικών ποδηλάτων, εκπαιδευτικός εξοπλισμός και δράσεις ενημέρωσης από τη +πλευση στα Ψαρά

  Η φθινοπωρινή αποστολή της +πλευσης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στα Ψαρά, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου 2023. Η πολυμελής αποστολή ήταν κατά κύριο λόγο στελεχωμένη με εθελοντές γιατρούς, νοσηλευτές και εξειδικευμένο προσωπικό παραϊατρικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023
Στρατηγική Επικοινωνία Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών - Συμπληρώστε τη φόρμα!

Στρατηγική Επικοινωνία Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη! Χρόνος: ~ 2' Στο πλαίσιο εκπόνησης Μελέτης Στρατηγικής Επικοινωνίας του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών σας παραθέτουμε το κάτωθι ερωτηματολόγιο προκειμένου να

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.