ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρακαλούμε όπως τιμήσετε με την παρουσία σας, τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΡΑΤΣΑΝΟΣ


Παράλληλες Εκδηλώσεις

Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 23ης Μαρτίου έως τη Δύση της 25ης Μαρτίου 2026.

Φωταγώγηση όλων των δημοτικών και δημοσίων κτιρίων κατά τις βραδινές ώρες της 23ης, 24ης και 25ης Μαρτίου.


Πρόγραμμα Εορτασμού

Τρίτη 24 Μαρτίου 2026
Ώρα 10:00 - Γυμνάσιο - Λύκειο Ψαρών
Σχολική Εκδήλωση: «Ο Μεγάλος ξεσηκωμός του Γένους και η σημαντική συμβολή των Ψαρών»

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2026
Ώρα 10.00 π.μ. - Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος
• Επίσημη δοξολογία, μετά τη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου θα παραστούν οι δημοτικές και στρατιωτικές αρχές, αντιπροσωπείες των σωματείων του νησιού, καθώς και οι μαθητές των σχολείων, συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.
• Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας, αναφερομένου στα γεγονότα της 25ης Μαρτίου 1821 από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Ψαρών κ. Αριστείδη Βασιλόπουλο.

• Παρέλαση των μαθητών των σχολείων του νησιού κατά μήκος της παραλιακής οδού.

Ώρα 10.45 π.μ. - Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος
Επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των πεσόντων, στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων του Ολοκαυτώματος από τον Δήμαρχο Ηρωικής Νήσου Ψαρών, τον αρχιφύλακα του Στρατιωτικού Φυλακίου Ψαρών, τον προϊστάμενο του Αστυνομικού Σταθμού Ψαρών, τον προϊστάμενο του Λιμενικού Σταθμού Ψαρών, τον εκπρόσωπο του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ψαρών, τον εκπρόσωπο του Γυμνασίου-Λυκειακών τάξεων Ψαρών, την πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου «Ο Κωνσταντίνος Κανάρης», τον εκπρόσωπο του πολιτιστικού συλλόγου «Αδελφότης Ψαριανών», την πρόεδρο του συλλόγου επαγγελματιών Αλιέων Ψαρών.

Τήρηση ενός λεπτού σιγή.

Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 11.00 π.μ.
Απαγγελίες ποιημάτων και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Ψαρών.

Ώρα 11.30 π.μ.
Λήξη τελετής και κέρασμα από το Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών.
Τελετάρχης ορίζεται ο Διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκειακών τάξεων Ψαρών κ. Μάκαρης Δημήτριος, υπεύθυνος για την εκτέλεση του προγράμματος.
