Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή του κοινού, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2025, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών, η ομιλία της ψυχολόγου Γεωργίας Βαρελάκη (2η Δ.Υ.ΠΕ – ΠΕ.Δ.Υ.Ψ.Υ. – Ψυχιατρική Κλινική Ενηλίκων Χίου), με θέμα «Η Καταιγίδα Μέσα Μας: Μιλώντας για την Κατάθλιψη».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κυρία Βαρελάκη ανέλυσε με επιστημονική τεκμηρίωση αλλά και με γλώσσα προσιτή στο κοινό τη φύση της κατάθλιψης, τα συμπτώματα, τις αιτίες και τους τρόπους διαχείρισης και αντιμετώπισης αυτής της σοβαρής ψυχικής διαταραχής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και της εξάλειψης του κοινωνικού στίγματος που περιβάλλει τις ψυχικές παθήσεις.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις και να μοιραστούν σκέψεις και εμπειρίες.
Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ευχαριστεί θερμά την κυρία Γεωργία Βαρελάκη για την πολύτιμη συμβολή της, καθώς και όλους όσοι παρευρέθηκαν και συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση. Τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα ψυχικής υγείας, συμβάλλοντας σε μια πιο υγιή και αλληλέγγυα κοινωνία.
Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής αναδόχου για την υλοποίηση του υποέργου «Υποδομές Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών», προϋπολογισμού 412.521,04 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) με στόχο τη δημιουργία: Πράσινου σημ
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Σάββατο 28 Ιουνίου 2025 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ
Μια βραδιά μουσικής με έντονο συμβολισμό απολαύσαμε την Πέμπτη 19 Ιουνίου στο εμβληματικό Άγαλμα της Δόξας που δεσπόζει στην Μαύρη Ράχη των Ψαρών, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της 201ης Επετείου Ολοκαυτώματος των Ψαρών. Η καταξιωμένη πιανίστ