Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
«Καθαρή ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά νησιά» Ενημερωτική Εκδήλωση στο πλαίσιο συμμετοχής των Ψαρών στην Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία
Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Κλιμάκιο της ΔΕΗ και του Δικτύου Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ), συνεργατών και εταίρων του δήμου στην Ομάδα Μετάβασης του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «30 ευρωπαϊκά, ενεργειακά αυτόνομα, νησιά έως το 2030», επισκέφθηκε το νησί μας, το τριήμερο από 12 έως 14 Ιουνίου 2024. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η συλλογή δεδομένων για την κατάρτιση του τελικού προγράμματος της δράσης, με στόχο οι προτάσεις να αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας.

Στο πλαίσιο των εργασιών πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στις υποδομές του νησιού καθώς και συναντήσεις αλληλεπίδρασης με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, ώστε να καταγραφεί το «ενεργειακό προφίλ» των Ψαρών, να προσδιοριστούν οι τρέχουσες και οι μελλοντικές ενεργειακές ανάγκες και να καταρτιστεί το τελικό σχέδιο.

Παράλληλα, οργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, στην οποία παρουσιάστηκαν η εξέλιξη του προγράμματος, οι προοπτικές από την ολοκλήρωσή του και τα οφέλη για την τοπική κοινωνία.

«Το αποτέλεσμα των εργασιών αυτών κρίνεται ιδιαίτερα θετικό και ο δήμος μας θα ήθελε να ευχαριστήσει αφενός το κλιμάκιο των συνεργατών και εταίρων για την εμπεριστατωμένη και άοκνη εργασία τους, αφετέρου τους κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού για τη θερμή αποδοχή και τη συνεργασία στη συλλογή δεδομένων», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
«Ιατρική απόβαση» στο Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών συμμετέχει για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση», φιλοξενώντας τελειόφοιτους φοιτητές Ιατρικής. Το επόμενο διάστημα (από 18/7 έως 5/9) ξεκινά το πρόγραμμα για την τρέχουσα χρονιά και ανά δεκαήμερο θα επισκέπτονται τ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024
«Μετακινήσου έξυπνα» στο Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Ένα σημαντικό βήμα για την βελτίωση της μικροκινητικότητας και την ενίσχυση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης έκανε ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών με την απόκτηση ενός σταθμού ηλεκτρικών ποδηλάτων εφοδιασμένου με 4 κοινόχρηστα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
200η Επέτειος του Ολοκαυτώματος των Ψαρών - Εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Ηρωικό Νησί

Με λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη και εθνική υπερηφάνεια τιμήθηκε η 200ή επέτειος του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Νήσου των Ψαρών, με πλήθος εκδηλώσεων που διήρκησαν μια εβδομάδα και κορυφώθηκαν το διήμερο, 22 και 23 Ιουνίου 2024. Η καταστροφή των

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.