Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Σε εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου «Σπιτάλια» προχωρά ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών
Τρίτη, 16 Μαΐου 2023

Σε δημοπρασία για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου «Σπιτάλια» προχωρά ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών, προκειμένου το κτίριο να λειτουργήσει ως εστιατόριο – καφέ – αναψυκτήριο.

«Πρόκειται για ένα δημοτικό ακίνητο με ιστορική σημασία, που παλαιότερα, το 18ο αιώνα λειτουργούσε ως λοιμοκαθαρτήριο και διαμορφώθηκε σε εστιατόριο από τον ΕΟΤ», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος τονίζοντας τις ιστορικές καταβολές του ακινήτου.

«Για τους επισκέπτες του νησιού μας, αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους του, αποτελεί μια πανέμορφη γωνιά αναψυχής και διεξόδου. Είναι ευτυχές να υπάρχει στο νησί μας, ανάπτυξη και αξιοποίηση των δημοτικών του χώρων, καθώς αυτή συμβάλλει και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την διακήρυξη:

Το χρονικό διάστημα της εκμίσθωσης είναι οκτώ (8) ετών και η δημοπρασία θα διενεργηθεί στις 27 Μαΐου 2023, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Ψαρών, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

Ως κατώτερο μηνιαίο μίσθωμα (ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς) έχει οριστεί το ποσό των 450 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των 540,00 ευρώ.

Το προς ενοικίαση δημοτικό ακίνητο είναι ισόγειο, διατηρητέο κτήριο συνολικού εμβαδού 224 τετραγωνικών μέτρων, ενώ παράλληλα διαθέτει περιμετρικά περιβάλλοντα χώρο συνολικού εμβαδού 240 περίπου τετραγωνικών μέτρων. Βρίσκεται σε προνομιακή θέση, πάνω σε βράχους που σχηματίζουν μία μικρή χερσόνησο. Στη βορειοδυτική πλευρά του σχηματίζεται πλαζ λουόμενων με λεπτή άμμο, ενώ στη βορειοανατολική μικροί βράχοι συνθέτουν γραφικά λιμανάκια. Βρίσκεται σε απόσταση 140 μέτρα από το όριο του οικισμού ενώ παράλληλα, σε απόσταση 40 μέτρων, περνά η οδός που συνδέει το λιμάνι με το μοναστήρι της Παναγίας.

Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από το Αυτοτελές Τμήμα Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Αρμόδια: Αρχόντισσα Γιάννη, Διεύθυνση: Ψαρά ΤΚ 821 04 Τηλέφωνο: 22743 50111.

 

Δείτε την περίληψη εδώ

 

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024
Let's do it Psara - Μια μεγάλη αγκαλιά που έδωσε στο νησί μας περιβαλλοντική ανάσα

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή σύσσωμης της τοπική μας κοινωνίας πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση Let's do it Greece, με σκοπό τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών του νησιού μας. Την Κυριακή 14 Απριλίου όλο το νησί έδωσε δυναμικό παρόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024
Σε διαδικασία δημοπράτησης το έργο «Ασφαλτόστρωση Οδικού Δικτύου Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών»

Σε διαδικασία δημοπράτησης για την ανάδειξη αναδόχου βρίσκεται το έργο «Ασφαλτόστρωση Οδικού Δικτύου Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών», προϋπολογισμού 1.779.268,23 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. από το Δήμο Χίου. Η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε στις 10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024
Let's do it PSARA! Ραντεβού εθελοντισμού για τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών

Let's do it PSARA! Ραντεβού εθελοντισμού για τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών Κυριακή 14 Απριλίου 2024 - Στις 10:00 – Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος   Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ενώνει τις δυνάμεις του με σύσσωμη την τ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.