Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Σε εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου «Σπιτάλια» προχωρά ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών
Τρίτη, 16 Μαΐου 2023

Σε δημοπρασία για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου «Σπιτάλια» προχωρά ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών, προκειμένου το κτίριο να λειτουργήσει ως εστιατόριο – καφέ – αναψυκτήριο.

«Πρόκειται για ένα δημοτικό ακίνητο με ιστορική σημασία, που παλαιότερα, το 18ο αιώνα λειτουργούσε ως λοιμοκαθαρτήριο και διαμορφώθηκε σε εστιατόριο από τον ΕΟΤ», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος τονίζοντας τις ιστορικές καταβολές του ακινήτου.

«Για τους επισκέπτες του νησιού μας, αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους του, αποτελεί μια πανέμορφη γωνιά αναψυχής και διεξόδου. Είναι ευτυχές να υπάρχει στο νησί μας, ανάπτυξη και αξιοποίηση των δημοτικών του χώρων, καθώς αυτή συμβάλλει και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την διακήρυξη:

Το χρονικό διάστημα της εκμίσθωσης είναι οκτώ (8) ετών και η δημοπρασία θα διενεργηθεί στις 27 Μαΐου 2023, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Ψαρών, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

Ως κατώτερο μηνιαίο μίσθωμα (ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς) έχει οριστεί το ποσό των 450 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των 540,00 ευρώ.

Το προς ενοικίαση δημοτικό ακίνητο είναι ισόγειο, διατηρητέο κτήριο συνολικού εμβαδού 224 τετραγωνικών μέτρων, ενώ παράλληλα διαθέτει περιμετρικά περιβάλλοντα χώρο συνολικού εμβαδού 240 περίπου τετραγωνικών μέτρων. Βρίσκεται σε προνομιακή θέση, πάνω σε βράχους που σχηματίζουν μία μικρή χερσόνησο. Στη βορειοδυτική πλευρά του σχηματίζεται πλαζ λουόμενων με λεπτή άμμο, ενώ στη βορειοανατολική μικροί βράχοι συνθέτουν γραφικά λιμανάκια. Βρίσκεται σε απόσταση 140 μέτρα από το όριο του οικισμού ενώ παράλληλα, σε απόσταση 40 μέτρων, περνά η οδός που συνδέει το λιμάνι με το μοναστήρι της Παναγίας.

Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από το Αυτοτελές Τμήμα Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Αρμόδια: Αρχόντισσα Γιάννη, Διεύθυνση: Ψαρά ΤΚ 821 04 Τηλέφωνο: 22743 50111.

 

Δείτε την περίληψη εδώ

 

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023
Για μια ακόμη χρονιά τα Χειμερινά Αθλητικά Μονοπάτια στα Ψαρά

Ένα καταπληκτικό πρόγραμμα αθλητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων υλοποιείται και φέτος στο νησί μας, έπειτα από τη στενή συνεργασία του δήμου μας με την εταιρεία «Αναγέννηση & Πρόοδος» και με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.Ένα π

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023
Δωρεάν Ιατρικές Υπηρεσίες, σταθμός ηλεκτρικών ποδηλάτων, εκπαιδευτικός εξοπλισμός και δράσεις ενημέρωσης από τη +πλευση στα Ψαρά

  Η φθινοπωρινή αποστολή της +πλευσης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στα Ψαρά, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου 2023. Η πολυμελής αποστολή ήταν κατά κύριο λόγο στελεχωμένη με εθελοντές γιατρούς, νοσηλευτές και εξειδικευμένο προσωπικό παραϊατρικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023
Στρατηγική Επικοινωνία Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών - Συμπληρώστε τη φόρμα!

Στρατηγική Επικοινωνία Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη! Χρόνος: ~ 2' Στο πλαίσιο εκπόνησης Μελέτης Στρατηγικής Επικοινωνίας του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών σας παραθέτουμε το κάτωθι ερωτηματολόγιο προκειμένου να

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.