Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Δρομολογείται ενεργειακή αναβάθμιση 5 κτιρίων του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μελέτη με τίτλο: "Μελέτες και υπηρεσίες ωρίμανσης για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών", προϋπολογισμού 435.656,86 ευρώ.
Αφορά τα κτίρια Σπιτάλια, Δημοτικός Ξενώνας, Κέντρο Νεότητας (Βιβλιοθήκη), Γυμνάσιο Ψαρών και Αστυνομικός Σταθμός.
Προβλέπονται αντικαταστάσεις κουφωμάτων, κλιματιστικών μονάδων και φωτιστικών σωμάτων, θερμοϋγρομονώσεις εξωτερικών επιφανειών και εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων.
Με τις παρεμβάσεις αυτές επιτυγχάνεται πολύ σημαντική βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, με άμεσα αποτελέσματα στην εξοικονόμηση ενέργειας και στο κόστος λειτουργίας τους.
Η μελέτη εκπονήθηκε από τη Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης (ΜΟΔ Α.Ε.) και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2021-2024» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Έχοντας πλέον πλήρη ωριμότητα της δράσης επόμενο βήμα είναι η εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης, μέσω της ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
«Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Π.Β.Α, κ. Γιώργο Πλακωτάρη και στους Προϊσταμένους (πρώην και νυν) της Δ/νσης Τεχνικών Εργων της ΜΟΔ Α.Ε. κύριο Κώστα Αρβανίτη και κυρία Έλενα Μπούτσικου για την καθοριστική συμβολή τους στην ολοκλήρωση των μελετών», τονίζει ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.
Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024
Συντήρηση πινακίδων σήμανσης
Η ανάγκη για νοικοκύρεμα των κοινόχρηστων χώρων δεν σταματάει ποτέ!! Συντήρηση πινακίδων από τις αντιδημάρχους και τους εργαζόμενους του δήμου μας!! Συνεχίζουμε!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024
Νέα δενδροφύτευση σε διάφορα σημεία του οικισμού των Ψαρών

Με πρωτοβουλία των αντιδημάρχων Μαργαρίτας Κούτικα και Νταϊάνας Κατακουζηνού, τη γεμάτη ενθουσιασμό συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου και του δημοτικού μας σχολείου, αλλά και την καθοριστική συμβολή των υπαλλήλων του δήμου μας ο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024
Σε πλήρη λειτουργία το νέο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού των Ψαρών

Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο νησί μας. Μετά την σύνδεση και των οικιών τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το νέο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού των Ψαρών, συνολικού μήκους 9,3 χιλιομέτρων. Κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από σωλήνα πολυ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.