Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
📌Αναβάθμιση της δημοτικής αίθουσας «ΞΕΝΩΝΑΣ» στα Ψαρά, με δωρεά της Μαρίας Σκλαβενίτου
Πέμπτη, 08 Μαΐου 2025
✅Σε μια εποχή που η νησιωτικότητα δοκιμάζεται και τα ακριτικά νησιά της πατρίδας μας έχουν ανάγκη στήριξης και έμπρακτης αλληλεγγύης, ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών έγινε αποδέκτης μιας σημαντικής δωρεάς.
👍Η Δημοτική Αίθουσα «ΞΕΝΩΝΑΣ», που χρησιμοποιείται από πολλούς φορείς του νησιού μας και φιλοξενεί πλήθος εκδηλώσεων, αναβαθμίστηκε ουσιαστικά και απέκτησε ένα νέο, πλήρως εξοπλισμένο σύστημα κουζίνας, κατόπιν της ευγενικής χορηγίας της κυρίας Μαρίας Σκλαβενίτου, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της εταιρείας «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» και με την καθοριστική συμβολή και πρωτοβουλία του φιλέλληνα Michel Marbot, απογόνου του Κωνσταντίνου Κανάρη και υποστηρικτή του νησιού.
👏Η δωρεά, ύψους 50.000 ευρώ περίπου, κάλυψε τόσο τον εξοπλισμό όσο και τις απαιτούμενες οικοδομικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, αναβαθμίζοντας λειτουργικά έναν χώρο που φιλοξενεί εκδηλώσεις, παραδοσιακά γλέντια, συνεστιάσεις, πολιτιστικές δράσεις και κοινωνικές συναθροίσεις.
🙏Τη νέα κουζίνα εγκαινίασαν κορυφαίοι σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλαίσιο του δείπνου υψηλής γαστρονομίας της 3ης Μαΐου, προς τιμή των φιλελλήνων επισκεπτών και των εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων, στο πλαίσιο της παγκόσμιας γιορτής του Αιγαίου.
✅Στον σχεδιασμό του Δήμου και σε στενή συνεργασία με τον Michel Marbot, εντάσσεται ήδη η διοργάνωση μαθημάτων μαγειρικής, διαδικτυακά και δια ζώσης, από έμπειρους σεφ, με αποδέκτες παιδιά και ενήλικες του νησιού μας που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα τη μαγειρική και τη γαστρονομία.
🙏👏Με την ολοκλήρωση της σημαντικής αυτής δωρεάς, ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών, Κωνσταντίνος Βρατσάνος, δήλωσε: «Οι δωρεές που έχουν αποδέκτες τα ακριτικά μας νησιά είναι πράξεις ευθύνης, αλληλεγγύης και ουσιαστικού ενδιαφέροντος για τους ακρίτες κατοίκους τους, που «φυλάττουν Θερμοπύλες». Ευχαριστώ από καρδιάς τη Μαρία Σκλαβενίτου και τον Michel Marbot για την έμπρακτη στήριξη και την αγάπη τους για τα Ψαρά. Η κινητοποίηση κοινωνικών δυνάμεων δίνουν ελπίδα και προοπτική σε τόπους όπως είναι ο δικός μας».
Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 12 Μαΐου 2026
«Ένα καράβι από τα… Ψαρά» Μουσική Παράσταση
«Ένα καράβι από τα… Ψαρά» Μουσική Παράσταση Σάββατο 16 Μαΐου 19:30 Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Μουσική Παράσταση από την Παιδική Χορωδία και το Μουσικό Εργαστήρι Παραδοσιακών Οργάνων Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 11 Μαΐου 2026
Διάπλους 2026: Πολύπλευρη προσφορά της Σύμπλευση ΑΜΚΕ στα Ψαρά

Στα Ψαρά βρέθηκε από τις 30 Απριλίου έως και τις 2 Μαΐου η Εθελοντική Ομάδα Σύμπλευση ΑΜΚΕ, στο πλαίσιο του Διάπλου 2026, συνεχίζοντας το πολύπλευρο έργο της στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Κατά την παραμονή της στα Ψαρά, η εθελοντική ομάδα παρεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 21 Απριλίου 2026
Διάπλους 2026: η Σύμπλευση στα Ψαρά από 30 Απριλίου έως 2 Μαΐου

Στο πλαίσιο του ετήσιου Διάπλου 2026, η Εθελοντική Ομάδα Σύμπλευση ΑΜΚΕ θα επισκεφθεί τα Ψαρά από τις 30 Απριλίου μέχρι και τις 2 Μαΐου. Η Σύμπλευση ΑΜΚΕ είναι μη κερδοσκοπική εθελοντική ομάδα που δραστηριοποιείται από το 2010 στη δωρεάν παροχή ιατρικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.