Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Δύο νέα προγράμματα από τα «Αθλητικά Μονοπάτια» στο νησί μας - «Επαγγελματικός Προσανατολισμός» και «Δημιουργία Ηλεκτρονικής Διανησιωτικής Εφημερίδας»
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023

Δύο νέα προγράμματα - «Επαγγελματικός Προσανατολισμός» και «Δημιουργία Ηλεκτρονικής Διανησιωτικής Εφημερίδας» - θα τρέξουν το προσεχές διάστημα στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια» και στο νησί μας.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα αναλάβουν και το συντονισμό.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Τα Αθλητικά Μονοπάτια ενώνουν τις δυνάμεις τους με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα The TippingPoint (TTP), προσφέροντας σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη δυνατότητα διεξαγωγής εκπαιδευτικού εργαστηρίου επαγγελματικού προσανατολισμού, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. Το ολοκληρωμένο αυτό πρόγραμμα, θα υποστηρίξει τα παιδιά Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου στην λήψη των καλύτερων δυνατών επιλογών για το μέλλον τους.
  • Σε συνεργασία με τον δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD υποστηρίζουμε τη δημιουργία 3μηνης ηλεκτρονικής διανησιωτικής εφημερίδας.

Η ιδέα πυροδοτήθηκε από την επιθυμία των διοργανωτών να δώσουν εφόδια και την ευκαιρία στα παιδιά των απομακρυσμένων νησιών να εκφραστούν με μία κοινή φωνή, μέσω της δημιουργίας μίας κοινής ηλεκτρονικής διανησιωτικής εφημερίδας καθώς και την πρόσκληση των συμμετεχόντων στην Αθήνα για τη παρακολούθηση δημοσιογραφικού workshop στο χώρο του iMEdD καθώς και επίσκεψη σε realnewsroom.

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν τη δεξιότητα του γραπτού λόγου που θα τους βοηθήσει να εξερευνήσουν ποικίλα γνωστικά μονοπάτια και άρα μέσω της διαδικασίας αυτής να καταφέρουν να εξελιχθούν, να εξωτερικεύσουν τις απόψεις τους, να αλληλεπιδράσουν με τα υπόλοιπα νησιά, να αποτυπώσουν και να προβάλουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου τους και τέλος, να αισθανθούν την ικανοποίηση της κοινής δημοσιογραφικής δημιουργίας.

 

Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» διεξάγεται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας– SportsExcellence (SE) υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

*Δείτε το ενημερωτικό βίντεο «The TippingPoint (TTP)» στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=krVDeydaDOw.

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023
Σε τροχιά υλοποίησης η "Επισκευή, αποκατάσταση και αλλαγή χρήσης του κτιρίου Κονάκι στα Ψαρά" - Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση του Δήμου μας με τη ΜΟΔ ΑΕ.

Παίρνει ξανά ζωή και θα κατέχει ενεργό ρόλο στην καθημερινότητα του νησιού μας το "Κονάκι", αναδεικνύοντας τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου μας με τη ΜΟΔ ΑΕ, το έργο "Επισκευή, αποκατάσταση και

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023
Αποκατάσταση Ανεμόμυλων Βίγλας Ψαρών - Προγραμματική Σύμβαση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. με το Δήμο

ΣΥΝΑΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ THN ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΜΥΛΩΝ ΒΙΓΛΑΣ» ΔΗΜΟΥ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ, ΜΕ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. Στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε προχώρησε ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023
Δύο νέα προγράμματα από τα «Αθλητικά Μονοπάτια» στο νησί μας - «Επαγγελματικός Προσανατολισμός» και «Δημιουργία Ηλεκτρονικής Διανησιωτικής Εφημερίδας»

Δύο νέα προγράμματα - «Επαγγελματικός Προσανατολισμός» και «Δημιουργία Ηλεκτρονικής Διανησιωτικής Εφημερίδας» - θα τρέξουν το προσεχές διάστημα στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια» και στο νησί μας. Τα προγράμματα απευθύνονται σε εκπαιδευτικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.