Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Έπεσε η αυλαία για τα καλοκαιρινά «Αθλητικά Μονοπάτια 2022» στα Ψαρά
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022

Με πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων, παιχνίδια και παραδοσιακούς χορούς σήμανε η λήξη του προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια – Καλοκαίρι 2022» στο νησί μας, σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Για άλλη μια χρονιά το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς η συμμετοχή των παιδιών μας ήταν καθολική και για τρεις εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά, να αθληθούν και να παίξουν ποικίλα παιχνίδια, κάτω από την καθοδήγηση και την επίβλεψη των άρτια εκπαιδευμένων και εξειδικευμένων καθηγητριών φυσικής αγωγής που «έτρεξαν» το πρόγραμμα. Η Μαργαρίτα και η Ελευθερία με περισσή διάθεση και επαγγελματισμό φρόντισαν να προσφέρουν στα παιδιά μας ξεχωριστές και ιδιαίτερα δημιουργικές στιγμές.

Θερμές ευχαριστίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Αναγέννηση & Πρόοδος» για τη σχεδίαση και υλοποίηση αυτού του εξαιρετικού προγράμματος εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος τονίζοντας ότι αποτελεί μια πολύ σημαντική προσφορά στην προώθηση της αθλητικής παιδείας στα πολύ μικρά - ακριτικά νησιά της πατρίδας μας.

«Θερμά συγχαρητήρια όμως αξίζουν και όλα τα παιδιά του νησιού μας, για τη καθολική συμμετοχή τους και την άψογη συμπεριφορά που επέδειξαν καθόλη τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος», όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος.

Επόμενος στόχος είναι η συμμετοχή του νησιού μας στα χειμερινά ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ, όπου για δέκα μήνες (Οκτώβριος 2022-Ιούλιος 2023) καθηγητής Φυσικής Αγωγής θα είναι διαθέσιμος για υλοποίηση αθλητικών προγραμμάτων για παιδιά και ενηλίκους.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται από το καλοκαίρι του 2015 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024
Let's do it Psara - Μια μεγάλη αγκαλιά που έδωσε στο νησί μας περιβαλλοντική ανάσα

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή σύσσωμης της τοπική μας κοινωνίας πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση Let's do it Greece, με σκοπό τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών του νησιού μας. Την Κυριακή 14 Απριλίου όλο το νησί έδωσε δυναμικό παρόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024
Σε διαδικασία δημοπράτησης το έργο «Ασφαλτόστρωση Οδικού Δικτύου Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών»

Σε διαδικασία δημοπράτησης για την ανάδειξη αναδόχου βρίσκεται το έργο «Ασφαλτόστρωση Οδικού Δικτύου Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών», προϋπολογισμού 1.779.268,23 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. από το Δήμο Χίου. Η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε στις 10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024
Let's do it PSARA! Ραντεβού εθελοντισμού για τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών

Let's do it PSARA! Ραντεβού εθελοντισμού για τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών Κυριακή 14 Απριλίου 2024 - Στις 10:00 – Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος   Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ενώνει τις δυνάμεις του με σύσσωμη την τ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.