Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Στα Ηρωικά Ψαρά η «Aegean Regatta 2023»
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022
Την επόμενη χρονιά η «Aegean Regatta 2023» θα επισκεφθεί ξανά το Ηρωικό Νησί των Ψαρών.
Πρόκειται για την πολυπληθέστερη, από πλευράς συμμετοχών, ιστιοπλοϊκή διοργάνωση Ανοιχτής Θάλασσας στην Ελλάδα η οποία κάθε χρόνο εξελίσσεται και ανοίγει τα πανιά της για το 2023 με εκκίνηση από τη Μύρινα της Λήμνου και νησιά – σταθμούς τη Λέσβο, τα Ψαρά, τις Οινούσσες και τελετή λήξης στα Καρδάμυλα της Χίου.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία εκτός από το απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα, να γνωρίσουν και να ζήσουν τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, για μια ακόμη φορά.
Χαιρετίζουμε με θέρμη αυτή την πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη που δίνει βαρύτητα και προτεραιότητα στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, κάνοντας μας κοινωνούς και φροντίζοντας αυτές να γίνουν ακόμη πιο γνωστές μέσα από αθλητικές διοργανώσεις μεγάλης εμβέλειας.
Μάλιστα, μέσω αυτών των διοργανώσεων η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής πραγματοποιεί δράσεις, εκδηλώσεις και έργα προς όφελος των κατοίκων μας.
Ευελπιστούμε ότι οι συμμετέχοντες θα επιδείξουν νέες επιτυχίες με σύμμαχο τον καιρό του Βορείου Αιγαίου και θα απολαύσουν το μαγευτικό μπλε των θαλασσών μας, αλλά και θα γνωρίσουν την ιστορία και τους κατοίκους του νησιού μας.
Σε ό,τι μας αναλογεί, ο Δήμος θα προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε τα πληρώματα και τα σκάφη να τύχουν της καλύτερης υποδοχής και φιλοξενίας.
Ραντεβού του χρόνου στις θάλασσες μας!
Οι φωτογραφίες είναι από την αντίστοιχη διοργάνωση της Aegean Regatta το 2019.
Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022
Πολύ σημαντική αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ηρωικής Νήσου Ψαρών με Βολισσό και Πειραιά

Αναβαθμίζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ηρωικής Νήσου Ψαρών με τη Βολισσό και τον Πειραιά καθώς επιμηκύνεται η περίοδος εξυπηρέτησης, με ταυτόχρονη διεύρυνση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται δύο επιπλέον μήνες στα δρομολόγια που

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022
Ένα φορητό ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος ισχύος ενός MW εγκατέστησε ο ΔΕΔΔΗΕ στο παλιό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος

Σας ενημερώνουμε ότι το ένα από τα δύο υποθαλάσσια καλώδια που συνδέουν το νησί μας με τη Χίο και μας τροφοδοτούν με ηλεκτρικό ρεύμα έχει παρουσιάσει βλάβη και χρήζει επιδιόρθωσης. Αυτή είναι μια διαδικασία χρονοβόρα καθώς απαιτεί μεταξύ άλλων πλωτό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022
Ισχυρό εργαλείο για τους ακριτικούς Δήμους η ΜΟΔ ΑΕ - Τοποθέτηση του Δημάρχου Ηρωικής Νήσου Ψαρών στην εκδήλωση με θέμα: «Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης δικαιούχων του ΕΣΠΑ 2021-2027»

Στην 86η ΔΕΘ παρευρέθηκε μέσω διαδικτυακής σύνδεσης ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών και τοποθετήθηκε στην πρώτη εκδήλωση της ΜΟΔ Α.Ε. (MOU S.A.) με θέμα «Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης δικαιούχων του ΕΣΠΑ 2021-2027» που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.