Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Τα Ψαρά της ζεστής φιλοξενίας και της προοπτικής!!
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023

Τα 49 σκάφη και οι 400 περίπου ιστιοπλόοι που μετέχουν στον αγώνα Aegean Regatta  2023 κατέφθασαν στο φιλόξενο νησί μας, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, όπου τους περίμενε θερμή υποδοχή από μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας.

Την Τρίτη 22 Αυγούστου στο πλαίσιο της φιλοξενίας και των παράλληλων εκδηλώσεων της Aegean Regatta 2023, προβλήθηκε στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων το ντοκιμαντέρ «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ», ένα οδοιπορικό της φιλοτέχνησης του αγάλματος της Δόξας των Ψαρών, που αποτελεί πλέον το κατεξοχήν τοπόσημο του νησιού μας.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος, ο δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό καλωσορίζοντας τους επισκέπτες και τονίζοντας την πολύ μεγάλη σημασία που έχουν τέτοιου βεληνεκούς δράσεις, ιδιαίτερα για τα μικρά νησιά, τόσο για το οικονομικό τους αντίκτυπο στην τοπική οικονομία όσο και την σημαντική προβολή-διαφήμιση των νησιών που επιτυγχάνεται. Κατόπιν ο δήμαρχος αντάλλαξε αναμνηστικές πλακέτες με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη (λόγω της απουσίας του την πλακέτα παρέλαβε η Εριφύλη Βαρδάκη), με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Εριφύλη Βαρδάκη και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνα Γιάννη Κλείδωνα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού και Εξωραϊστικού συλλόγου Ψαρών «Ο Κωνσταντίνος Κανάρης» και ακολούθησε προσφορά πρόχειρου γεύματος του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών στους συμμετέχοντες στην “Aegean Regatta 2023”, υπό τους ήχους της συναυλίας με την Γιάννα Φαφαλιού και την ορχήστρα της.

Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Ένα μεγάλο στοίχημα για τη φετινή χρονιά που ήταν η υποδοχή και η φιλοξενία όλων των συμμετεχόντων της aegean regatta 2023 κερδήθηκε από σύσσωμη την τοπική μας κοινωνία!!

Οι άριστες εντυπώσεις και τα πολύ θετικά σχόλια των ιστιοπλόων και των φίλων-μελών της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Θερμά συγχαρητήρια κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αντιδημάρχους, στα μέλη του δημοτικού μας συμβουλίου, στον πολιτιστικό μας σύλλογο, στα παιδιά του λιμενικού μας σταθμού αλλά και στους επιχειρηματίες του νησιού μας, που ξεπέρασαν εαυτό προκειμένου να ανταποκριθούν στο δύσκολο εγχείρημα!!»

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023
Βραβείο για το σπουδαίο έργο υποδομής στα Ψαρά

Το όραμά μας και η καρποφορία των προσπαθειών μας επιβραβεύονται στα Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΟΤΑ AWARDS 2019-2023! Την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 ο Δήμος μας παραλαμβάνει διάκριση στην κατηγορία 5Β.5 για τα «ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023
Τα Ψαρά της ζεστής φιλοξενίας και της προοπτικής!!

Τα 49 σκάφη και οι 400 περίπου ιστιοπλόοι που μετέχουν στον αγώνα Aegean Regatta  2023 κατέφθασαν στο φιλόξενο νησί μας, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, όπου τους περίμενε θερμή υποδοχή από μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας. Την Τρίτη 22 Αυγούστου σ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023
Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για 21 Αυγούστου 2023

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αύριο Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.