Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα στα Ψαρά
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024

Ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα 1η Απριλίου, να υλοποιείται και για τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα «Παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών».

Το πρόγραμμα που υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα εφαρμοστεί κυρίως στις αδέσποτες γάτες, που χρήζουν περίθαλψη, στείρωση, εμβολιασμό, ηλεκτρονική ταυτοποίηση, κτηνιατρικό έλεγχο και θεραπεία.

Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός η σταθεροποίηση, καταγραφή, αλλά και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης και αφετέρου η ευζωία τους με την εξασφάλιση  κτηνιατρικής φροντίδας.

Με δεδομένο ότι οι υπηρεσίες θα παρέχονται από κτηνίατρο στη Χίο είναι χρήσιμη και αναγκαία η παροχή της συνδρομής των εθελοντών του νησιού μας για την μεταφορά των ζώων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμαρχο Οινουσσών Γιώργο Δανιήλ και τον Αντιδήμαρχο Κώστα Λεοντή για την πολύτιμη βοήθειά τους με το δανεισμό του απαραίτητου εξοπλισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε την υπεύθυνη της δράσης, Αντιδήμαρχο του δήμου μας, Νταϊάνα Κατακουζηνού στο 693 252 8489.

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024
Let's do it Psara - Μια μεγάλη αγκαλιά που έδωσε στο νησί μας περιβαλλοντική ανάσα

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή σύσσωμης της τοπική μας κοινωνίας πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση Let's do it Greece, με σκοπό τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών του νησιού μας. Την Κυριακή 14 Απριλίου όλο το νησί έδωσε δυναμικό παρόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024
Σε διαδικασία δημοπράτησης το έργο «Ασφαλτόστρωση Οδικού Δικτύου Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών»

Σε διαδικασία δημοπράτησης για την ανάδειξη αναδόχου βρίσκεται το έργο «Ασφαλτόστρωση Οδικού Δικτύου Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών», προϋπολογισμού 1.779.268,23 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. από το Δήμο Χίου. Η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε στις 10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024
Let's do it PSARA! Ραντεβού εθελοντισμού για τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών

Let's do it PSARA! Ραντεβού εθελοντισμού για τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών Κυριακή 14 Απριλίου 2024 - Στις 10:00 – Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος   Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ενώνει τις δυνάμεις του με σύσσωμη την τ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.