Μια εκδήλωση με επίκεντρο την Ιστορία του νησιού μας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιουνίου στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 201η Επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ψαρών.
Ο φιλόλογος και Διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίου Δημητρίου, Παύλος Σκαλτσογιάννης, ανέπτυξε το θέμα «Ο Κωνσταντίνος Κανάρης και το Ολοκαύτωμα των Ψαρών», με λόγο στοχαστικό, επιστημονικά τεκμηριωμένο και ουσιαστικά παρεμβατικό. Η αφήγησή του κινήθηκε πέρα από τα γνωστά ιστορικά γεγονότα, αγγίζοντας τις βαθύτερες και λιγότερο φωτισμένες πλευρές της ιστορικής αλήθειας, προκαλώντας σκέψη και γόνιμο προβληματισμό στο ακροατήριο.
Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος συνεχάρη τον ομιλητή για τη συμβολή του στον εορτασμό της επετείου, αναγνωρίζοντας την αξία της ιστορικής του προσέγγισης. Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την παρουσία του, του προσέφερε αναμνηστικά δώρα εκ μέρους του Δήμου.







Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών με την υπ’ αριθμ. 4/2026 απόφαση Δημάρχου ανακοινώνει τον ορισμό των Αντιδημάρχων για τον τρίτο χρόνο της τρέχουσας δημοτικής περιόδου. Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Βρατσάνος αποφάσισε την ανανέωση της θητείας και των τεσσάρω
«Σήμερον των Υδάτων αγιάζεται η φύσις…» Με κατάνυξη και λαμπρότητα γιορτάσαμε τα Άγια Θεοφάνεια στα Ψαρά, μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας μας. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σύσσωμη η τοπική μας κοινωνία κατευθύνθηκε στην τοπ
Χρηματοδότηση σε δύο σημαντικά έργα υποδομών (ύδρευσης και αποχέτευσης) εξασφάλισε ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών, με την ένταξή τους στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνολικού προϋπολογισμού 445.529,99 ευρώ.