Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Τα Ψαρά υποδέχτηκαν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024

Στις 28 Αυγούστου, τα Ψαρά είχαν την χαρά να φιλοξενήσουν για πρώτη φορά το μικρό κρουαζιερόπλοιο, m/y Variety Voyager της εταιρείας VARIETY CRUISES, με καπετάνιο τον Ορφέα Μουζάκη, το οποίο προσέγγισε το λιμάνι του νησιού για μια ημέρα.

Το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε 55 ξένους τουρίστες, οι οποίοι μαζί με το πλήρωμα και τους ιδιοκτήτες της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις φυσικές ομορφιές, την πλούσια ιστορία και την αυθεντική φιλοξενία των κατοίκων των Ψαρών.

Την ξενάγηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νταϊάνα Κατακουζηνού.

"Η επίσκεψη αυτή αποτελεί ορόσημο για το νησί μας και την τοπική μας κοινωνία, καθώς σηματοδοτεί μια πολλά υποσχόμενη αρχή για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας.

Η εξωστρέφεια του δήμου μας τα τελευταία χρόνια προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες που έρχονται να γνωρίσουν από κοντά το ιστορικό νησί του Βορείου Αιγαίου με την άγρια ομορφιά", δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

Η πρώτη αυτή επίσκεψη ξένων τουριστών μέσω κρουαζιερόπλοιου στα Ψαρά δημιουργεί τις βάσεις για την προώθηση του νησιού ως έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, ενισχύοντας τη φήμη του στο διεθνές κοινό και ενδυναμώνοντας την τοπική οικονομία.

Τα Ψαρά ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον στον τομέα του τουρισμού, χρόνο με το χρόνο, παραμένοντας ταυτόχρονα πιστά στις παραδόσεις και την αυθεντικότητά τους.

 

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 21 Απριλίου 2026
Διάπλους 2026: η Σύμπλευση στα Ψαρά από 30 Απριλίου έως 2 Μαΐου

Στο πλαίσιο του ετήσιου Διάπλου 2026, η Εθελοντική Ομάδα Σύμπλευση ΑΜΚΕ θα επισκεφθεί τα Ψαρά από τις 30 Απριλίου μέχρι και τις 2 Μαΐου. Η Σύμπλευση ΑΜΚΕ είναι μη κερδοσκοπική εθελοντική ομάδα που δραστηριοποιείται από το 2010 στη δωρεάν παροχή ιατρικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2026
Καθαρισμός Οικοπέδων 2026

Ο υποχρεωτικός καθαρισμός οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων ξεκίνησε από την 1η Απριλίου και ολοκληρώνεται την 15η Ιουνίου του τρέχοντος έτους και η συντήρησή τους έως 31 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το Ν. 5281/2026, οι ιδιοκτήτες οικοπεδικών και λοιπών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους

Ενημερώνουμε τους καταστηματάρχες οι οποίοι ενδιαφέρονται για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους, όπως προσέλθουν στον δήμο το αργότερο έως τις 29/05/2026 (Κανονισμός Λειτουργίας Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.