Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Υπογράφηκε η σύμβαση για την «Προμήθεια και τοποθέτηση καινοτόμων υπόγειων συστημάτων για την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού κοινόχρηστων χώρων»
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022

Υπογράφηκε το Συμφωνητικό μεταξύ του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών και της αναδόχου εταιρείας «KERGON ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΚΕ» για την «Προμήθεια και τοποθέτηση καινοτόμων υπόγειων συστημάτων για την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού κοινόχρηστων χώρων». Η δράση αυτή είναι ενταγμένη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου (205.2/2021 απόφαση Δ.Σ. Πράσινου Ταμείου). Πρόκειται για προμήθεια εξοπλισμού και εργασίες συνολικού προϋπολογισμού 200.260,00€, εκ των οποίων 40.052,00€ διατίθενται από ίδιους πόρους του Δήμου μας. Το προσεχές διάστημα θα γίνει η τοποθέτηση δύο (2) βυθιζόμενων συστημάτων διαβαθμισμένης συμπίεσης και ενός (1) βυθιζόμενου συστήματος αποθήκευσης απορριμμάτων σε τρία σημεία των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού.

«Με τη δράση αυτή εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται το αστικό περιβάλλον του Δήμου μας, αφού η ύπαρξη και χρήση καινοτόμων συστημάτων βυθιζόμενων κάδων με υδραυλικούς αυτοματισμούς βελτιώνει όχι μόνο την αισθητική στους χώρους συλλογής απορριμμάτων αλλά και εκμηδενίζει τους επιφανειακούς ρύπους όπως οσμές, υγρά και στερεά απόβλητα», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τα απορρίμματα θα συμπιέζονται και θα συλλέγονται με τα υφιστάμενα οχήματα του Δήμου μας, καθώς δεν απαιτείται καμία μετατροπή στα απορριμματοφόρα μας.

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
«Ιατρική απόβαση» στο Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών συμμετέχει για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση», φιλοξενώντας τελειόφοιτους φοιτητές Ιατρικής. Το επόμενο διάστημα (από 18/7 έως 5/9) ξεκινά το πρόγραμμα για την τρέχουσα χρονιά και ανά δεκαήμερο θα επισκέπτονται τ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024
«Μετακινήσου έξυπνα» στο Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Ένα σημαντικό βήμα για την βελτίωση της μικροκινητικότητας και την ενίσχυση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης έκανε ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών με την απόκτηση ενός σταθμού ηλεκτρικών ποδηλάτων εφοδιασμένου με 4 κοινόχρηστα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
200η Επέτειος του Ολοκαυτώματος των Ψαρών - Εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Ηρωικό Νησί

Με λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη και εθνική υπερηφάνεια τιμήθηκε η 200ή επέτειος του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Νήσου των Ψαρών, με πλήθος εκδηλώσεων που διήρκησαν μια εβδομάδα και κορυφώθηκαν το διήμερο, 22 και 23 Ιουνίου 2024. Η καταστροφή των

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.