Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Υπογράφηκε η σύμβαση για την «Προμήθεια και τοποθέτηση καινοτόμων υπόγειων συστημάτων για την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού κοινόχρηστων χώρων»
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022

Υπογράφηκε το Συμφωνητικό μεταξύ του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών και της αναδόχου εταιρείας «KERGON ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΚΕ» για την «Προμήθεια και τοποθέτηση καινοτόμων υπόγειων συστημάτων για την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού κοινόχρηστων χώρων». Η δράση αυτή είναι ενταγμένη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου (205.2/2021 απόφαση Δ.Σ. Πράσινου Ταμείου). Πρόκειται για προμήθεια εξοπλισμού και εργασίες συνολικού προϋπολογισμού 200.260,00€, εκ των οποίων 40.052,00€ διατίθενται από ίδιους πόρους του Δήμου μας. Το προσεχές διάστημα θα γίνει η τοποθέτηση δύο (2) βυθιζόμενων συστημάτων διαβαθμισμένης συμπίεσης και ενός (1) βυθιζόμενου συστήματος αποθήκευσης απορριμμάτων σε τρία σημεία των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού.

«Με τη δράση αυτή εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται το αστικό περιβάλλον του Δήμου μας, αφού η ύπαρξη και χρήση καινοτόμων συστημάτων βυθιζόμενων κάδων με υδραυλικούς αυτοματισμούς βελτιώνει όχι μόνο την αισθητική στους χώρους συλλογής απορριμμάτων αλλά και εκμηδενίζει τους επιφανειακούς ρύπους όπως οσμές, υγρά και στερεά απόβλητα», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τα απορρίμματα θα συμπιέζονται και θα συλλέγονται με τα υφιστάμενα οχήματα του Δήμου μας, καθώς δεν απαιτείται καμία μετατροπή στα απορριμματοφόρα μας.

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023
Σε τροχιά υλοποίησης η "Επισκευή, αποκατάσταση και αλλαγή χρήσης του κτιρίου Κονάκι στα Ψαρά" - Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση του Δήμου μας με τη ΜΟΔ ΑΕ.

Παίρνει ξανά ζωή και θα κατέχει ενεργό ρόλο στην καθημερινότητα του νησιού μας το "Κονάκι", αναδεικνύοντας τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου μας με τη ΜΟΔ ΑΕ, το έργο "Επισκευή, αποκατάσταση και

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023
Αποκατάσταση Ανεμόμυλων Βίγλας Ψαρών - Προγραμματική Σύμβαση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. με το Δήμο

ΣΥΝΑΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ THN ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΜΟΜΥΛΩΝ ΒΙΓΛΑΣ» ΔΗΜΟΥ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ, ΜΕ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. Στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε προχώρησε ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023
Δύο νέα προγράμματα από τα «Αθλητικά Μονοπάτια» στο νησί μας - «Επαγγελματικός Προσανατολισμός» και «Δημιουργία Ηλεκτρονικής Διανησιωτικής Εφημερίδας»

Δύο νέα προγράμματα - «Επαγγελματικός Προσανατολισμός» και «Δημιουργία Ηλεκτρονικής Διανησιωτικής Εφημερίδας» - θα τρέξουν το προσεχές διάστημα στο πλαίσιο του προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια» και στο νησί μας. Τα προγράμματα απευθύνονται σε εκπαιδευτικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.