Νέα & Ανακοινώσεις
- Εκδηλώσεις - Επικαιρότητα -
Πρόσκληση στην εναρκτήρια εκδήλωση του επετειακού εορτασμού για τα 200 Χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024

Το επετειακό Ημερολόγιο των Ψαρών παρουσιάζεται στο κοινό!

Έτος ορόσημο είναι το 2024 για τα Ψαρά, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού, που έλαβε χώρα στις 22 Ιουνίου του 1824.

Στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών, ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων για να τιμήσει τους ηρωικούς νεκρούς του Ολοκαυτώματος, που με την ανυπέρβλητη θυσία τους χάραξαν μια από τις πιο συγκλονιστικές διαδρομές της ιστορίας της πατρίδας μας.

Η εναρκτήρια εκδήλωση, που θα γίνει στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, περιλαμβάνει ομιλία της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντριας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών/ ΙΤΕ κυρίας Τζελίνας Χαρλαύτη με θέμα: «Από τις θάλασσες της Μεσογείου ‘’στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη’’», καθώς και την παρουσίαση του Επετειακού Ημερολογίου των Ψαρών. που θα γίνει από την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου κυρία Δήμητρα Κουκίου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πρόεδρος της Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος Μαριέττα Μινώτου και ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Σερέζης.

Σας περιμένουμε, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στις 18:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Αθήνα).

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή.

Δείτε επίσης
Εκδηλώσεις - Επικαιρότητα
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024
Πρόσκληση στην εναρκτήρια εκδήλωση του επετειακού εορτασμού για τα 200 Χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών

Το επετειακό Ημερολόγιο των Ψαρών παρουσιάζεται στο κοινό! Έτος ορόσημο είναι το 2024 για τα Ψαρά, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού, που έλαβε χώρα στις 22 Ιουνίου του 1824. Στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών, ο Δήμος Ηρω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκδηλώσεις - Επικαιρότητα
Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024
Κάλεσμα σε δράση δενδροφύτευσης στα Ψαρά

Δίνουμε ανάσα στο περιβάλλον του νησιού μας! Κάλεσμα σε δράση δενδροφύτευσης στα Ψαρά   28 Ιανουαρίου 11:00 π.μ. Στην περιοχή των Δεξαμενών   Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ενώνει τις δυνάμεις του με το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και σας προσκαλεί την Κυρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκδηλώσεις - Επικαιρότητα
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024
Ενημέρωση για Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στο δίκτυο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κατόπιν ενημέρωσης από την ΔΕΔΔΗΕ, σας ενημερώνουμε ότι θα γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Δήμος μας την ΠΕΜΠΤΗ 18/01/2024, κατά τις ώρες 08:00-15:00 λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στο δίκτυο. Σας ευχαριστούμε για

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.