Νέα & Ανακοινώσεις
- Εκδηλώσεις - Επικαιρότητα -
Πρόσκληση στην εναρκτήρια εκδήλωση του επετειακού εορτασμού για τα 200 Χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024

Το επετειακό Ημερολόγιο των Ψαρών παρουσιάζεται στο κοινό!

Έτος ορόσημο είναι το 2024 για τα Ψαρά, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του νησιού, που έλαβε χώρα στις 22 Ιουνίου του 1824.

Στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών, ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων για να τιμήσει τους ηρωικούς νεκρούς του Ολοκαυτώματος, που με την ανυπέρβλητη θυσία τους χάραξαν μια από τις πιο συγκλονιστικές διαδρομές της ιστορίας της πατρίδας μας.

Η εναρκτήρια εκδήλωση, που θα γίνει στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, περιλαμβάνει ομιλία της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντριας του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών/ ΙΤΕ κυρίας Τζελίνας Χαρλαύτη με θέμα: «Από τις θάλασσες της Μεσογείου ‘’στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη’’», καθώς και την παρουσίαση του Επετειακού Ημερολογίου των Ψαρών. που θα γίνει από την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου κυρία Δήμητρα Κουκίου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Πρόεδρος της Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος Μαριέττα Μινώτου και ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Σερέζης.

Σας περιμένουμε, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, στις 18:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Αθήνα).

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή.

Δείτε επίσης
Εκδηλώσεις - Επικαιρότητα
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
Εθελοντική Αιμοδοσία τον Μάιο στα Ψαρά στο πλαίσιο της επίσκεψης των κινητών ιατρικών μονάδων

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι οι κινητές ιατρικές μονάδες που θα έρθουν στα Ψαρά, το διήμερο 18 και 19 Μαΐου 2024, δύνανται να οργανώσουν και εθελοντική αιμοδοσία. Όσοι ενδιαφέρεστε παρακαλείσθε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκδηλώσεις - Επικαιρότητα
Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες έρχονται τον Μάιο στα Ψαρά

Κλείστε τώρα ηλεκτρονικά τα ραντεβού σας στο https://mykim.gr Οι ΚΙΝΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα βρίσκονται στο νησί μας το διήμερο, 18 και 19 Μαΐου 2024, και θα παράσχουν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκδηλώσεις - Επικαιρότητα
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024
Μουσικοχορευτικό Οδοιπορικό των γεγονότων του 1821
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.