Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Προμήθεια και Εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας και Διάθεσης Πόσιμου Νερού (WATER KIOSK) στα Ψαρά
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022
Σας ενημερώνουμε ότι εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε πλήρη λειτουργία στο νησί μας αυτόνομη μονάδα επεξεργασίας και διάθεσης πόσιμου νερού (Water Kiosk), η οποία τοποθετήθηκε στο παραλιακό μέτωπο του οικισμού.
Η μονάδα λαμβάνει παροχή από το δίκτυο υδροδότησης και έπειτα από επεξεργασία αποδίδει σταθερής ποιότητας, πόσιμο νερό.
Το σύστημα λειτουργεί με κερματοδέκτη και έναντι συμβολικού αντιτίμου (1€ για 20 lt) μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθεύονται την ποσότητα νερού που επιθυμούν.
Η χρήση της μονάδας θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα με τον περιορισμό στο ελάχιστο της χρήσης πλαστικών φιαλών.
Η εγκατάσταση της μονάδας αυτής αποτελεί μία ακόμη δράση, στο πλαίσιο της καθολικής αναδιαμόρφωσης του συστήματος ύδρευσης του οικισμού μας και εξασφαλίζει ότι ακόμα και σε περιόδους παρατεταμένης ανομβρίας ή υψηλής ζήτησης, όπου αυξάνεται η αγωγιμότητα του νερού του δικτύου, οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό.
Θα ήθελα να εκφράσω για μια ακόμη φορά τις πιο θερμές μου ευχαριστίες στα στελέχη της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ιδιαίτερα στο Γενικό Γραμματέα, κ. Μανώλη Κουτουλάκη τόσο για τη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης δράσης όσο και στη συνολικότερη συμβολή τους στην προώθηση και επίλυση θεμάτων που απασχολούν το νησί μας.
Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
«Καθαρή ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά νησιά» Ενημερωτική Εκδήλωση στο πλαίσιο συμμετοχής των Ψαρών στην Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία

Κλιμάκιο της ΔΕΗ και του Δικτύου Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ), συνεργατών και εταίρων του δήμου στην Ομάδα Μετάβασης του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «30 ευρωπαϊκά, ενεργειακά αυτόνομα, νησιά έως το 2030», επισκέφθηκε το νησί μας, το τριήμερο από 12

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
Ενεργειακά Αυτόνομα Ψαρά - Ανακοίνωση

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών σας ενημερώνει ότι από σήμερα 12 έως και τις 14 Ιουνίου 2024 θα βρίσκεται στο νησί μας κλιμάκιο της Ομάδας Μετάβασης του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για «30 Ενεργειακά Αυτόνομα Νησιά». Σκοπός της επίσκεψης ε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024
«Υποστηρίζουμε τη Ζωή» - Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής στα Ψαρά από κλιμάκιο εθελοντών ιατρών του Σωματείου ΦΚΠΙ «Ανοιχτή Αγκαλιά»

Οι εθελοντές ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Σωματείου Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» για μια ακόμη χρονιά μας επισκέπτονται, προκειμένου να συμβάλλουν στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του νησιού μας. Τη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.