Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Προμήθεια και Εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας και Διάθεσης Πόσιμου Νερού (WATER KIOSK) στα Ψαρά
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022
Σας ενημερώνουμε ότι εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε πλήρη λειτουργία στο νησί μας αυτόνομη μονάδα επεξεργασίας και διάθεσης πόσιμου νερού (Water Kiosk), η οποία τοποθετήθηκε στο παραλιακό μέτωπο του οικισμού.
Η μονάδα λαμβάνει παροχή από το δίκτυο υδροδότησης και έπειτα από επεξεργασία αποδίδει σταθερής ποιότητας, πόσιμο νερό.
Το σύστημα λειτουργεί με κερματοδέκτη και έναντι συμβολικού αντιτίμου (1€ για 20 lt) μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθεύονται την ποσότητα νερού που επιθυμούν.
Η χρήση της μονάδας θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα με τον περιορισμό στο ελάχιστο της χρήσης πλαστικών φιαλών.
Η εγκατάσταση της μονάδας αυτής αποτελεί μία ακόμη δράση, στο πλαίσιο της καθολικής αναδιαμόρφωσης του συστήματος ύδρευσης του οικισμού μας και εξασφαλίζει ότι ακόμα και σε περιόδους παρατεταμένης ανομβρίας ή υψηλής ζήτησης, όπου αυξάνεται η αγωγιμότητα του νερού του δικτύου, οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό.
Θα ήθελα να εκφράσω για μια ακόμη φορά τις πιο θερμές μου ευχαριστίες στα στελέχη της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ιδιαίτερα στο Γενικό Γραμματέα, κ. Μανώλη Κουτουλάκη τόσο για τη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης δράσης όσο και στη συνολικότερη συμβολή τους στην προώθηση και επίλυση θεμάτων που απασχολούν το νησί μας.
Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023
Χρηματοδότηση ύψους 620.000 ευρώ για μελέτες του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών από το πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Τη χρηματοδότηση δύο νέων μελετών που θα συμβάλλουν στην ωρίμανση και στη μετέπειτα υλοποίηση δύο έργων μεγάλης σημασίας για τον τόπο μας εξασφάλισε ο δήμος μας, μέσα από το Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», ύψους 620.000 ευρώ. Η

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023
Τα Ψαρά της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς - Αναχώρησε η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Συγκινητική και άμεση ήταν η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα του Δήμου μας για προσφορά και έκφραση αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας. Τη διήμερη δράση, που εξελίχθηκε στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023
Σε τροχιά υλοποίησης η "Επισκευή, αποκατάσταση και αλλαγή χρήσης του κτιρίου Κονάκι στα Ψαρά" - Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση του Δήμου μας με τη ΜΟΔ ΑΕ.

Παίρνει ξανά ζωή και θα κατέχει ενεργό ρόλο στην καθημερινότητα του νησιού μας το "Κονάκι", αναδεικνύοντας τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου μας με τη ΜΟΔ ΑΕ, το έργο "Επισκευή, αποκατάσταση και

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.