Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Προμήθεια και Εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας και Διάθεσης Πόσιμου Νερού (WATER KIOSK) στα Ψαρά
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022
Σας ενημερώνουμε ότι εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε πλήρη λειτουργία στο νησί μας αυτόνομη μονάδα επεξεργασίας και διάθεσης πόσιμου νερού (Water Kiosk), η οποία τοποθετήθηκε στο παραλιακό μέτωπο του οικισμού.
Η μονάδα λαμβάνει παροχή από το δίκτυο υδροδότησης και έπειτα από επεξεργασία αποδίδει σταθερής ποιότητας, πόσιμο νερό.
Το σύστημα λειτουργεί με κερματοδέκτη και έναντι συμβολικού αντιτίμου (1€ για 20 lt) μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθεύονται την ποσότητα νερού που επιθυμούν.
Η χρήση της μονάδας θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα με τον περιορισμό στο ελάχιστο της χρήσης πλαστικών φιαλών.
Η εγκατάσταση της μονάδας αυτής αποτελεί μία ακόμη δράση, στο πλαίσιο της καθολικής αναδιαμόρφωσης του συστήματος ύδρευσης του οικισμού μας και εξασφαλίζει ότι ακόμα και σε περιόδους παρατεταμένης ανομβρίας ή υψηλής ζήτησης, όπου αυξάνεται η αγωγιμότητα του νερού του δικτύου, οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό.
Θα ήθελα να εκφράσω για μια ακόμη φορά τις πιο θερμές μου ευχαριστίες στα στελέχη της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ιδιαίτερα στο Γενικό Γραμματέα, κ. Μανώλη Κουτουλάκη τόσο για τη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης δράσης όσο και στη συνολικότερη συμβολή τους στην προώθηση και επίλυση θεμάτων που απασχολούν το νησί μας.
Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
«Ιατρική απόβαση» στο Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών συμμετέχει για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση», φιλοξενώντας τελειόφοιτους φοιτητές Ιατρικής. Το επόμενο διάστημα (από 18/7 έως 5/9) ξεκινά το πρόγραμμα για την τρέχουσα χρονιά και ανά δεκαήμερο θα επισκέπτονται τ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024
«Μετακινήσου έξυπνα» στο Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Ένα σημαντικό βήμα για την βελτίωση της μικροκινητικότητας και την ενίσχυση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης έκανε ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών με την απόκτηση ενός σταθμού ηλεκτρικών ποδηλάτων εφοδιασμένου με 4 κοινόχρηστα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
200η Επέτειος του Ολοκαυτώματος των Ψαρών - Εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Ηρωικό Νησί

Με λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη και εθνική υπερηφάνεια τιμήθηκε η 200ή επέτειος του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Νήσου των Ψαρών, με πλήθος εκδηλώσεων που διήρκησαν μια εβδομάδα και κορυφώθηκαν το διήμερο, 22 και 23 Ιουνίου 2024. Η καταστροφή των

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.