Δημόσια συζήτηση
 

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Ψαρών 2015

Δήμος Ψαρών 8 μηνύματα

Με πρωτοβουλία του Δήμου Ψαρών, τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το πρόγραμμα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του δήμου Ψαρών για το 2015. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε και συζητήθηκε και στην συνεδρίαση της επιτροπής Τουρισμού την Τετάρτη 21/01/2015 και ώρα 11:00 π.μ. Μπορείτε να ενημερωθείτε διαβάζοντας το έντυπο του προγράμματος από εδώ. Βάσει αυτού του προγράμματος, μπορούν όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην δημόσια διαβούλευση καταθέτοντας προτάσεις, κάνοντας σχόλια και παρατηρήσεις με στόχο την ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου, μέσα από τον οποίο θα προκύψουν οφέλη για τον τελικό σχεδιασμό του προγράμματος τουριστικής προβολής και ανάπτυξης για τα Ψαρά.

Το συγκεκριμένο θέμα συζήτησης θα είναι ενεργό για δημόσια διαβούλευση μέχρι την Παρασκευή 06/02/2015. 

Τροποποιήθηκε στις: 4/2/2015 3:36:25 μμ
3
Vote Post Up Vote Post Down
Κωνσταντίνος Μανωλούδης 1 μηνύματα

Κατ' αρχάς συγχαρητήρια για την όλη ενέργεια, είναι πραγματικά αξιοσημείωτη και αποτελεί κάτι το απαραίτητο για το νησί. Διάβασα όλες τις ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν προκειμένου να προσελκύσει κόσμο το νησί και μπορώ να πω ότι τις βρίσκω περιεκτικές σε μεγάλο βαθμό.

Ένα πράγμα μόνο έχω να προσθέσω και το οποίο νομίζω είναι αρκετά σημαντικό για την βιώσιμη ανάπτυξη από τουριστικής άποψης του νησιού. Αυτό αφορά την ανεξέλεγκτη και παράνομη κατασκήνωση στις παραλίες. Θεωρώ ότι είναι μείζον πρόβλημα αφού περισσότερο βλάπτει παρά ωφελεί τον τόπο. Από τη μία το νησί ενισχύεται με τους περισσότερους αυτούς τουρίστες οι οποίοι συμβάλλουν σε ένα βαθμό στην οικονομία του νησιού (περισσότερο στα καταστήματα-εστιατόρια παρά στα ξενοδοχεία) αλλά από την άλλη την υπονομεύουν έμμεσα. Αυτό συμβαίνει καταλαμβάνοντας θέσεις στις παραλίες ή και ολόκληρες παραλίες με αποτέλεσμα να "απωθούν" άλλους τουρίστες, ενώ σε αυτό συμβάλει και ο γυμνισμός αλλά και η χρήση απαγορευμένων ουσιών τα "κατάλοιπα" των οποίων μαζί με ένα σωρό άλλα απορρίμματα, που αφήνουν πίσω τους, μπορεί να βρει κανείς στις παραλίες αυτές. Ακόμη αξίζει να σημειωθεί ο αντίκτυπος της ανεξέλεγκτης αλιείας την οποία ασκούν.

Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος θα μπορούσε να γίνει απλά απαγορεύοντας την κατασκήνωση, ή σωστότερα εφαρμόζοντας το νόμο γιατί η κατασκήνωση απαγορεύεται έτσι κι αλλιώς... Ωστόσο στην περίπτωση αυτή απαιτείται "έξυπνη" διαχείριση του προβλήματος με θέσπιση παραλιών για οργανωμένο κάμπινγκ στο οποίο θα υπάρχει πλήρης έλεγχος για προστασία τόσο του φυσικού περιβάλλοντος (κάδοι απορριμμάτων, περιορισμός αλιείας κτλ..) όσο και για την προστασία των "συμφερόντων" του τουρισμού στο νησί. Τέλος θα μπορούσε ακόμα να παραχωρηθεί κάποια παραλία για γυμνισμό αντί να υπάρχει η κατάσταση που επικρατεί τώρα (βλ. Λαζαρέτα κλπ...).

3
Vote Post Up Vote Post Down
Νίκος Ψαρά 1 μηνύματα

Από όσο το διάβασα, μου φαίνεται πολύ καλό το πρόγραμμα και μπράβο για την πρωτοβουλία αυτή.Συμφωνώ και με τις παρατηρήσεις του Psarrianou.

Εκείνο που ήθελα να προτείνω, ίσως θα μπορούσε ο Δήμος, μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Μαστίχας στη Χίο, που γίνεται τον Αύγουστο.

3
Vote Post Up Vote Post Down
Μαρία Κ 1 μηνύματα

Οτι πρόγραμμα και να φτιάξουμε, ότι ενέργειες και να γίνουν, αν δεν πέσουν οι τιμές και δεν προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, τουριστική ανάπτυξη δεν θα υπάρξει! Και αναφέρομαι στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, στις ταβέρνες και τα μίνι μάρκες. Χρειάζεται επαγγελματισμός και προσιτές τιμές. Και εννοείται να έχουμε καλύτερη συγκοινωνία με Χίο κυρίως αλλά και Αθήνα. 

Φυσικά οι ενέργειες αυτές του προγράμματος θα βοηθήσουν, καλή επιτυχία!

0
Vote Post Up Vote Post Down
Δημιουργία Νέου Μηνύματος
Μόνο πιστοποιημένοι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν στις συζητήσεις.
Παρακαλούμε πατήστε εδώ για να εγγραφείτε ή να συνδεθείτε έαν έχετε ήδη λογαριασμό.
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.