Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Ξεκινά τον Οκτώβριο η «Αποκατάσταση Βατότητας Αγροτικού Οδικού Δικτύου Ψαρών»
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022

Υπογράφηκε η Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της αναδόχου εταιρείας «Πυλώνας Α.Ε.» για την υλοποίηση του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΨΑΡΩΝ», συμβατικού προϋπολογισμού 92.876,19 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α).

Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης οκτώ (8) μηνών ενώ η έναρξη των εργασιών αναμένεται εντός του Οκτωβρίου.

Το αντικείμενο των εργασιών εστιάζει στη βελτίωση της βατότητας και της ασφάλειας του βασικού οδικού άξονα από τον οικισμό προς τη θέση «Διασέλι». Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε μήκος 305,00μ. και περιλαμβάνουν τη διάνοιξη του πλάτους της οδού από 3,50μ. σε 6,00μ, την τοποθέτηση χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας και τη γεωμετρική αναδιαμόρφωση τμήματος 70,00μ για την άρση κινδύνων λόγω ορατότητας.

Με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του έργου, ο όγκος των προϊόντων εκσκαφής θα χρησιμοποιηθεί για τη διόρθωση των κλίσεων της οδού και η περίσσεια αυτών θα διαστρωθεί στην οδό προς «Καμίνι» με τρόπο που θα αποτρέπει τη συγκέντρωση υδάτων στο κατάστρωμά της.

Τέλος, στο έργο προβλέπεται η τοποθέτηση χαλύβδινων στηθαίων ασφαλείας στο αρχικό τμήμα της οδού προς «Βίγλα».

Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος χαρακτηρίζει πολύ θετική εξέλιξη για το Δήμο την υπογραφή της σύμβασης και ευχαριστεί θερμά τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, κύριο Χρήστο Καρτάλη, καθώς και τα στελέχη της υπηρεσίας για την άψογη συνεργασία και τη πολύ σημαντική συμβολή τους στην υλοποίηση του εν λόγω έργου.

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022
Πολύ σημαντική αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ηρωικής Νήσου Ψαρών με Βολισσό και Πειραιά

Αναβαθμίζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ηρωικής Νήσου Ψαρών με τη Βολισσό και τον Πειραιά καθώς επιμηκύνεται η περίοδος εξυπηρέτησης, με ταυτόχρονη διεύρυνση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται δύο επιπλέον μήνες στα δρομολόγια που

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022
Ένα φορητό ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος ισχύος ενός MW εγκατέστησε ο ΔΕΔΔΗΕ στο παλιό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος

Σας ενημερώνουμε ότι το ένα από τα δύο υποθαλάσσια καλώδια που συνδέουν το νησί μας με τη Χίο και μας τροφοδοτούν με ηλεκτρικό ρεύμα έχει παρουσιάσει βλάβη και χρήζει επιδιόρθωσης. Αυτή είναι μια διαδικασία χρονοβόρα καθώς απαιτεί μεταξύ άλλων πλωτό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022
Ισχυρό εργαλείο για τους ακριτικούς Δήμους η ΜΟΔ ΑΕ - Τοποθέτηση του Δημάρχου Ηρωικής Νήσου Ψαρών στην εκδήλωση με θέμα: «Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης δικαιούχων του ΕΣΠΑ 2021-2027»

Στην 86η ΔΕΘ παρευρέθηκε μέσω διαδικτυακής σύνδεσης ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών και τοποθετήθηκε στην πρώτη εκδήλωση της ΜΟΔ Α.Ε. (MOU S.A.) με θέμα «Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης δικαιούχων του ΕΣΠΑ 2021-2027» που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.