Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
"Θέλει Τέχνη ο Έρωτας" στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών
Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε ο θίασος που επισκέφθηκε το νησί μας το βράδυ της Πέμπτης 4 Αυγούστου ανεβάζοντας στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος το έργο "Θέλει Τέχνη ο Έρωτας".

Στην γεμάτη από κόσμο κεντρική πλατεία του νησιού μας επικράτησε ησυχία αμέσως μόλις ακούστηκε και το τρίτο καμπανάκι και το χειροκρότημα στην εμφάνιση των ηθοποιών έδωσε την ώθηση για μια συναρπαστική παράσταση.

Για δύο ώρες περίπου το κοινό παρακολούθησε με ενθουσιασμό την παράσταση και ευχαριστήθηκε ξεκαρδιστικές στιγμές αφού η εναλλαγή της πλοκής και τα απρόοπτα του έργου κρατούσαν αμείωτο το ενδιαφέρον και τα χαμόγελα στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων.

Πρόκειται για μια εκπληκτική κωμωδία που έχει να κάνει με τις ανησυχίες που φέρνει στον άνδρα και την γυναίκα η -κρίσιμη ηλικία- αλλά και την ανωτερότητα και τον αυθορμητισμό της νιότης. Ο έρωτας με άλλα λόγια ενώ δείχνει να είναι ο από μηχανής θεός εντούτοις δεν είναι καθόλου απλός και εύκολος αντιθέτως …. θέλει τέχνη… πολύ τέχνη.

Η σχέση ηθοποιών και κοινού είναι αμφίδρομη και οι συντελεστές ξεχώρισαν το φιλοθεάμον κοινό του νησιού μας αποδίδοντας του τους χαρακτηρισμούς "άψογο" και "φανταστικό".

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον απόηχο του χειροκροτήματος με την ολοκλήρωση της παράστασης και στο Δήμαρχο Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνο Βρατσάνο με τους ηθοποιούς να εξυμνούν την προσφορά του στο νησί.

"Για κάποιους από εμάς είναι οι τρίτη φορά που ερχόμαστε, για κάποιους άλλους πρώτη, όμως είναι ένα καταπληκτικό μέρος", όπως ειπώθηκε μεταξύ άλλων από τους συντελεστές της παράστασης.

"Είμαστε ευτυχείς που οι συνθήκες επέτρεψαν να διοργανώσουμε φέτος παραστάσεις που προσφέρουν στους συμπολίτες μας ψυχαγωγία και διέξοδο στα καλοκαιρινά βράδια. Η τέχνη συντελεί στην πολιτιστική μας παιδεία και γι αυτό προσφέρουμε δωρεάν αυτό το αγαθό στο οποίο έχουν δικαίωμα όλοι", δήλωσε ο Δήμαρχος.

Το καστ αποτέλεσαν ταλαντούχοι ηθοποιοί και συγκεκριμένα οι Πέτρος Ξεκούκης, Νέλλη Γκίνη, Ασπασία Κοκόση, Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Ειρήνη Αμανατίδου, Σταυρούλα Καμνή και ο Γιώργος Ματαράγκας.

Το έργο ανέβηκε σε Διασκευή - Σκηνοθεσία Γιώργου Ματαράγκα. Τα σκηνικά και τα Κοστούμια είχε επιμεληθεί ο Παναγιώτης Μανίκας. Τη μουσική επιμέλεια ειχε ο Πέτρος Ζουμπούλης. Στο φωτισμό ο Παναγιώτης Ψύχας και Β. σκηνοθέτη η Χριστιάννα Αποστολοπούλου.

Όλοι ευχήθηκαν να επαναληφθούν όμορφες θεατρικές βραδιές που προσδίδουν στο νησί πολιτιστική αίγλη και στους πολίτες, κατοίκους και επισκέπτες τη δυνατότητα για ποιοτική διασκέδαση μέσω της τέχνης.

Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022
Συναυλία "Υπό το φως του φεγγαριού" στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022 του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Το ολόγιομο φεγγάρι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μετά μουσικής στον πανέμορφο και ιστορικό αρχαιολογικό χώρο "Αρχοντίκι" όλοι όσοι παρευρέθηκαν στη συναυλία το βράδυ της Παρασκευής 12 Αυγούστου. Η Πηνελόπη Γκίκα ερμήνευσε και τραγούδησε γνωστές ε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022
Ένα φορτηγό σκουπίδια "ψάρεψαν" οι εθελοντές στη δράση για τον καθαρισμό του βυθού στο λιμάνι των Ψαρών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 η Εθελοντική Δράση του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του εθελοντή δύτη Γιώργου Καραβάνα με σκοπό τον καθαρισμό του λιμανιού και του περιβάλλοντος χώρου του π

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022
Από τα Ψαρά στο Σύμπαν - Planetarium on the Go στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022 του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Τη δυνατότητα να δουν το σύμπαν σε απόσταση αναπνοής είχαν μικροί και μεγάλοι από το Ηρωικό Νησί των Ψαρών. Το διήμερο, 6 και 7 Αυγούστου 2022, το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στήθηκε στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος και έδωσε τη δυνατότητα να απολαύσουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.