Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Δηλώσεις συμμετοχής για την υλοποίηση και διοργάνωση θεατρικής παράστασης με κεντρικό θεματικό άξονα την καταστροφή των Ψαρών και την ένδοξη ιστορία του νησιού μας
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022
Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των εκδηλώσεων του Ολοκαυτώματος των Ψαρών του 2023, προτίθεται να διοργανώσει και να υλοποιήσει θεατρική παράσταση με κεντρικό θεματικό άξονα την καταστροφή των Ψαρών και την ένδοξη ιστορία του νησιού μας.
Η θεατρική παράσταση θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία της θεατρικής ομάδας Κύκλος Θεάτρου ΘΕΑΤΡΟΠΟΙΟΙ ΧΙΟΥ, με εμψυχωτή και σκηνοθέτη τον εκπαιδευτικό και δάσκαλο θεάτρου Σταύρο Σπυράκη.
Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ως ηθοποιοί στην παράσταση ή ως εθελοντές, συντελεστές στην οργάνωση και την υλοποίησή της, να το δηλώσουν στο Δήμο μας, προκειμένου να γίνει έγκαιρα ο σωστός συντονισμός και η οργάνωση της παραγωγής.
Οι πρόβες θα γίνονται αρχικά διαδικτυακά, σε συναντήσεις μία έως δύο φορές την εβδομάδα περίπου, μία ώρα την κάθε φορά και αργότερα θα γίνουν και ζωντανές πρόβες προκειμένου να καταλήξουμε στο βασικό στήσιμο για την υλοποίησή της.
Θεωρείται αυτονόητο ότι η παράσταση θα έχει την καλλιτεχνική αρτιότητα και την ιστορική τεκμηρίωση που αρμόζει στην περίσταση και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει ξεχωριστό γεγονός, με ιδιαίτερη σημασία στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος, το καλοκαίρι του 2023.
Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος καλεί λοιπόν τα παιδιά μας και τους ενήλικες με τη συμμετοχή τους να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού μας, μέσα από το μαγικό κόσμο του θεάτρου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην υπεύθυνη της δράσης, δημοτική σύμβουλο κυρία Σοφία Φρατζέσκου, καθώς και στην ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου κυρία Μερόπη Γιαννάκου τηλ: 2274350119, ως τις 20/11/2022.
Θα ακολουθήσει η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση ενημέρωσης με το σκηνοθέτη της παράστασης, τις υπεύθυνες του δήμου μας και όλους τους ενδιαφερόμενους, για την οργάνωση και την υλοποίησή της.
Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024
Let's do it Psara - Μια μεγάλη αγκαλιά που έδωσε στο νησί μας περιβαλλοντική ανάσα

Με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή σύσσωμης της τοπική μας κοινωνίας πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση Let's do it Greece, με σκοπό τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών του νησιού μας. Την Κυριακή 14 Απριλίου όλο το νησί έδωσε δυναμικό παρόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024
Σε διαδικασία δημοπράτησης το έργο «Ασφαλτόστρωση Οδικού Δικτύου Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών»

Σε διαδικασία δημοπράτησης για την ανάδειξη αναδόχου βρίσκεται το έργο «Ασφαλτόστρωση Οδικού Δικτύου Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών», προϋπολογισμού 1.779.268,23 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. από το Δήμο Χίου. Η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε στις 10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024
Let's do it PSARA! Ραντεβού εθελοντισμού για τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών

Let's do it PSARA! Ραντεβού εθελοντισμού για τον καθαρισμό πάρκων πρασίνου και παραλιών Κυριακή 14 Απριλίου 2024 - Στις 10:00 – Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος   Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ενώνει τις δυνάμεις του με σύσσωμη την τ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.