Νέα & Ανακοινώσεις
- Δελτία Τύπου -
Δηλώσεις συμμετοχής για την υλοποίηση και διοργάνωση θεατρικής παράστασης με κεντρικό θεματικό άξονα την καταστροφή των Ψαρών και την ένδοξη ιστορία του νησιού μας
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022
Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των εκδηλώσεων του Ολοκαυτώματος των Ψαρών του 2023, προτίθεται να διοργανώσει και να υλοποιήσει θεατρική παράσταση με κεντρικό θεματικό άξονα την καταστροφή των Ψαρών και την ένδοξη ιστορία του νησιού μας.
Η θεατρική παράσταση θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία της θεατρικής ομάδας Κύκλος Θεάτρου ΘΕΑΤΡΟΠΟΙΟΙ ΧΙΟΥ, με εμψυχωτή και σκηνοθέτη τον εκπαιδευτικό και δάσκαλο θεάτρου Σταύρο Σπυράκη.
Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ως ηθοποιοί στην παράσταση ή ως εθελοντές, συντελεστές στην οργάνωση και την υλοποίησή της, να το δηλώσουν στο Δήμο μας, προκειμένου να γίνει έγκαιρα ο σωστός συντονισμός και η οργάνωση της παραγωγής.
Οι πρόβες θα γίνονται αρχικά διαδικτυακά, σε συναντήσεις μία έως δύο φορές την εβδομάδα περίπου, μία ώρα την κάθε φορά και αργότερα θα γίνουν και ζωντανές πρόβες προκειμένου να καταλήξουμε στο βασικό στήσιμο για την υλοποίησή της.
Θεωρείται αυτονόητο ότι η παράσταση θα έχει την καλλιτεχνική αρτιότητα και την ιστορική τεκμηρίωση που αρμόζει στην περίσταση και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει ξεχωριστό γεγονός, με ιδιαίτερη σημασία στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος, το καλοκαίρι του 2023.
Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος καλεί λοιπόν τα παιδιά μας και τους ενήλικες με τη συμμετοχή τους να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού μας, μέσα από το μαγικό κόσμο του θεάτρου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην υπεύθυνη της δράσης, δημοτική σύμβουλο κυρία Σοφία Φρατζέσκου, καθώς και στην ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου κυρία Μερόπη Γιαννάκου τηλ: 2274350119, ως τις 20/11/2022.
Θα ακολουθήσει η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση ενημέρωσης με το σκηνοθέτη της παράστασης, τις υπεύθυνες του δήμου μας και όλους τους ενδιαφερόμενους, για την οργάνωση και την υλοποίησή της.
Δείτε επίσης
Δελτία Τύπου
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023
Βραβείο για το σπουδαίο έργο υποδομής στα Ψαρά

Το όραμά μας και η καρποφορία των προσπαθειών μας επιβραβεύονται στα Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΟΤΑ AWARDS 2019-2023! Την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 ο Δήμος μας παραλαμβάνει διάκριση στην κατηγορία 5Β.5 για τα «ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023
Τα Ψαρά της ζεστής φιλοξενίας και της προοπτικής!!

Τα 49 σκάφη και οι 400 περίπου ιστιοπλόοι που μετέχουν στον αγώνα Aegean Regatta  2023 κατέφθασαν στο φιλόξενο νησί μας, τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, όπου τους περίμενε θερμή υποδοχή από μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας. Την Τρίτη 22 Αυγούστου σ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελτία Τύπου
Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023
Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για 21 Αυγούστου 2023

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αύριο Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΨΑΡΩΝ -
Ένας τόπος άγριας ομορφιάς με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.